Hırvatları Dünya Kupası'na Antalyasporlu Kudryashov gönderdi!

14.11.2021 - 19:09 | Son Güncellenme: 14.11.2021 - 19:45

2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde Rusya'yı Fedor Kudryashov'un kendi kalesine attığı golle 1-0 yenen Hırvatistan, Katar vizesini aldı. Ruslar play-off oynayacak.

Hırvatları Dünya Kupası'na Antalyasporlu Kudryashov gönderdi!

AJANSSPOR-HABER

2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde gündüz seansının en kritik maçı Hırvatistan ile Rusya arasında oynandı. Karşılaşma öncesi H Grubu'nda Ruslar 22 puanla lider, Hırvatlar ise 20 puanla ikinci durumdaydı. 

 

Hırvatistan kilidi 81'de açtı

Yoğun yağmur altında oynanan ve büyük mücadeleye sahne olan randevuda ev sahibi baştan sona rakip kaleyi ablukaya aldı. Son bölüme kadar iyi direnen Rusya, 81. dakikada Antalyasporlu Fedor Kudryashov'un kendi kalesine attığı golle yıkıldı.

Rusya'nın umudu play-off'a kaldı

Kalan kısa sürede üstünlüğünü koruyan Balkan ekibi maçı 1-0 kazanıp 23 puana ulaştı ve lider olarak Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. 22 puanda kalan Rusya ise grubu ikinci bitirdi. Ruslar, Katar şansını play-off'ta kovalamaya devam edecek.

Luka Modric ve arkadaşlarının büyük sevinci

Hırvatistan 2018'de düzenlenen son Dünya Kupası'nda final oynamış ancak şampiyonluğu Fransa'ya kaybetmişti. O turnuvada Altın Top ödül kazanan Luka Modric, böylece 37 yaşında olacağı bir Dünya Kupası'nda daha oynama şansı yakaladı. 

Senin için hazırladığımız haberler