Marcelo Bielsa'nın menajeri açıkladı! Fenerbahçe...

28.02.2022 - 17:16 | Son Güncellenme: 28.02.2022 - 17:26

Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında yer aldığı ileri sürülen dünyaca ünlü Arjantinli teknik direktör Marcelo Bielsa'nın menajerinden açıklama geldi. İşte detaylar...

Marcelo Bielsa'nın menajeri açıkladı! Fenerbahçe...

AJANSSPOR HABER

Yeni sezon için A klas bir teknik direktör arayışlarını başkan düzeyinde sürdüren Fenerbahçe’de, Premier Lig ekibi Leeds United ile yollarını ayıran 66 yaşındaki çalıştırıcı Marcelo Bielsa'nın da hoca adayları arasında yer aldığı iddia ediliyordu. 

Marco Kırdemir'den Bielsa açıklaması

Arjantili teknik adamın belli ülkeler için temsil haklarını elinde bulunduran Marco Kırdemir'den önemli açıklamalar geldi.

"Fenerbahçe şu ana kadar Bielsa ile temasa geçmedi"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Kırdemir basında Fenerbahçe'nin Marcelo Bielsa ilgilendiği yönündeki haberlerle ilgili olarak, "Marcelo Bielsa, Türkiye'de çalışmayı istiyor. 2017 yılında Galatasaray'a geliyorduk. Paris'ten İstanbul'a gitmek için havalimanına geldik. Her şey hazırdı. Son anda ne oldu bilmiyorum, vazgeçtiler. Havaalanından döndük... Fenerbahçe şu ana kadar bizimle temasa geçmedi" dedi. 

İlgini Çekebilir
"Transferimde yöneticiler kendilerine para istedi"
Habere Git

"Bielsa 4 milyon Euro'dan aşağı Türkiye'ye gelmez"

Marco Kırdemir, ünlü teknik direktörün maaş konusunda taviz vermediğini belirterek, "Bielsa maaş konusunda taviz vermiyor. 4 milyon Euro kazanıyordu. 4 milyon Euro'dan aşağıya Türkiye'ye gelmez. Sadece İspanya'dan iyi bir kulüp teklif yaparsa maaş konusunda toleranslı davranabilir'' ifadelerini kullandı.

Ali Koç açıklamıştı!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz yaz Marcelo Bielsa ismi gündeme gelirken henüz temas gerçekleştirmediklerini açıklamış fakat Arjantinli hoca için olumlu ifadeler kullanmıştı. Kendisiyle henüz bir görüşme gerçekleştirmediklerini belirten Ali Koç, temasları olmasa da aranılan hoca için kalibrenin Bielsa düzeyinde tutulduğunu belirtmişti. 

Bu açıklamasından yaklaşık iki ay sonra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Divan Kurulu Temmuz Ayı Olağan Toplantısında eleştirilere Bielsa örneği üzerinden cevap vermişti. Başkan Ali Koç, "Bir kesim biz ne yapsak eleştiriyor. Bielsa dedin niye onu getirdin bunu getirdin eğer o hocayı getirseydik hayatında kupa kazanmamış diyeceklerdi" ifadelerini kullanmıştı. 

7 farklı ülkede çalıştı

Marcelo Bielsa, dünyanın farklı noktalarında çalışma konusunda öne çıkan teknik adamlardan biri. Teknik direktörlük kariyerine ülkesi Arjantin'de Newell's ile başlarken sonrasında Meksika'da Atlas ve America'da, İspanya'da Espanyol ve Athletic Bilbao'da, Şili'de millî takımda, Fransa'da Marsilya ve Lille'de, maça çıkmadan ayrılsa da İtalya'da Lazio'da, İngiltere'de Leeds United'da görev yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler