"Son 10 yılın dünya birincisiyiz"

09.01.2016 - 11:58 | Son Güncellenme: 09.01.2016 - 11:58

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, olimpiyatlarda yarışmayı sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek, "Olimpiyatlarda yarışırsak ülkemize madalyalar kazandırabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Delihasan, yaptığı açıklamada, Tokyo 2020 Organizasyon Komitesinin, oyunların programına karatenin de eklenmesini önerdiği anımsattı.

Şu anki verilerin, 2020 olimpiyatlarında karatenin olacağını gösterdiğini ifade eden Delihasan, "Biz sabırsızlıkla olimpiyatlarda yarışmayı bekliyoruz. Olimpiyatlarda yarışırsak ülkemize madalyalar kazandırabileceğimizi düşünüyorum. Bunun için de çalışıyoruz. Şu anda büyük takımımız gençlerdeki arkadaşlarımızdan oluşuyor. Alt kategorilerdeki sporcularımız yukarıya taşınıyor" diye konuştu.

Delihasan, karatede lisanslı sporcu sayısının her geçen gün arttığını belirterek şunları kaydetti:

"Lisanslı sporcu sayımız 172 bin 500. Bunların 35-40 bini aktif. Göreve geldiğimizde 2008'de lisanslı sporcu sayımız 65 bindi. Ciddi bir gelişim var. Vatandaşlarımız karateyi artık daha doğru biliyor, çocuklarını özellikle karateye yönlendiriyor. Bu bizi mutlu ediyor. Karateyi, kendi öğretisi ve disiplininden dolayı aileler tercih ediyor. O nedenle altyapı sıkıntımız yok. Hocalarımız ve kulüpler canla başla çalışıyor. Bundan sonrası daha iyi olacaktır." 

- "Son 10 yılın verilerine göre dünya birincisiyiz"

Delihasan, Dünya Karate Federasyonunun (WKF) ülkeler bazında puanlamalar yaptığını, 2014 ve 2015'i genel klasmanda dünya 2'ncisi olarak geride bıraktıklarını dile getirdi.

Bu yılın kendileri açısından çok iyi başladığını kaydeden Delihasan, şöyle konuştu: 

"Karatede genel klasmanda son 10 yılın verilerine göre dünya birincisiyiz. İnşallah bunu devam ettireceğiz. Büyükler var bu sene, kadrosu belli, kasım ayında dünya şampiyonası olacak. Yıl içindeki şampiyonaları iyi geçirirsek bu yılı birinci bitireceğiz ve 2017'ye de birinci gireriz. Türkiye'de dünya klasmanında birinci olmak zannediyorum ilk defa bize nasip oldu. Bunun gururunu yaşıyoruz. Disiplinli, düzenli ve ekip çalışmasının sonucunda gelen bir başarı. İşimize daha da motive olduk. Başarı, kalıcı olursa bir başarıdır. Altın sayısına göre derece değişebiliyor ama devamlı buralarda olursak, yıllar toplanınca dünyada birinci oluyorsunuz. Camiamız kazanma kültürü elde etti. Son 10 yılda yakaladığımız bir istikrar var. Bundan sonra bu yürüyüş devam edecektir."

 

Senin için hazırladığımız haberler