Bosna Hersekli Basketbol Oyuncusu Nurkic Kendi Federasyonuna Ateş Püskürdü

08.09.2022 - 16:09 | Son Güncellenme: 08.09.2022 - 16:12

EuroBasket 2022 1 Eylül'de resmen başladı. Turnuva hem oynanan basketbolla hem de organizasyonda yaşanan aksaklıklarla gündeme damga vurmaya devam ediyor. Işıklar Bosna-Hersek'ten yanıyor...

Bosna Hersekli Basketbol Oyuncusu Nurkic Kendi Federasyonuna Ateş Püskürdü

AJANSSPOR HABER

Bosna Hersek EuroBasket 2022 B grubunu 2 galibiyet, 3 mağlubiyetle 5. sırada bitirerek turnuvadan elendi. Güçlü rakiplerine karşı mütevazi kadrosuyla verdiği mücadele takdir toplayan Bosna Hersek gönüllere taht kurdu. Fakat bugün takımın önemli oyuncularından Nurkic, takımın yaşadığı zorluklar sebebiyle Bosna Hersek Basketbol Federasyonu'na tepki gösterdi.

Gurur duyuyorum

Sporsport'a açıklamalarda bulunan Nurkic sözlerine önce takımıyla gurur duyduğunu ifade ederek başladı: "Bizim için her zaman iyi veya kötü var, arası yok. Takım arkadaşlarımla, antrenörlerle gurur duyuyorum. Yaşadığımız çalkantılı süreci düşünürsek bu sonuç etkileyici, onlarla gurur duyuyorum. Katılan herkesi tebrik ediyorum, elimizden gelenin en iyisini yaptık ve Bosna-Hersek gurur duyabilir.

''Federasyon Başkanlığını bana verin böyle sorun yaşanmaz''

Takımın yaşadığı zorluklar sebebiyle Bosna Hersek Basketbol Federasyonu'na tepki gösteren Nurkic sözlerine şöyle devam etti: "Her şey Federasyon ile başlıyor. Spordan önce birçok şey var, spor işin en kolay kısmı. Bana Federasyonun Başkanlığını ve Yönetim Kurulu’nu verin, Bosna-Hersek bir daha asla hazırlıklar, oteller veya yiyeceklerle ilgili sorun yaşamaz. Eğer sen bunu yapabilirsen, ben de bana kalmış tüm işleri kendim devralmaya hazırım.Dört oyuncu bir yatakta uyuyorsa, öncelikli olan bazı şeyleri çözmezsek ne anlamı var? İnsanlar milli takımın her şeyin üstünde olduğunu anlamalı, her konuda sporculara en iyi şartların verildiğini bilmeliyiz"

İlerleyemeyeceğiz

Takımın gerçekleştirdiklerinin birer mucizeden ibaret olduğunu söyleyen Jusuf Nurkic sözlerini şu ifadelerle bitirdi: "İlerleyemeyeceğiz. Bu tür mucizeleri yapabiliriz çünkü bunlar adı üstünde mucize. Sahada maksimumlarını veren 12 adamla buradan ayrılıyorsunuz. Herkesle gurur duyuyorum çünkü ellerinden gelenin en iyisini yapmak için son güçlerini verdiler. Gerçekten kimseyi suçlayamam."

Senin için hazırladığımız haberler