Sofyan Amrabat: ''Biz bu transfer için 2 aydır konuşuyorduk''

31.08.2024 - 12:02 | Son Güncellenme: 31.08.2024 - 12:27

Süper Lig devi Fenerbahçe, transfer çalışmalarına devam ederken imza için İstanbul'a getirdiği Sofyan Amrabat için imza töreni düzenledi. İşte Amrabat'ın açıklaması...

Sofyan Amrabat: ''Biz bu transfer için 2 aydır konuşuyorduk''

AJANSSPOR HABER

Süper Lig devi Fenerbahçe, Sofyan Amrabat'ı transfer etti. Sarı-Lacivertliler yıldız oyuncuya imza töreni düzenledi. Amrabat, imza töreninde açıklamalarda bulundu. Detaylar...

''Biz bu transfer için 2 aydır konuşuyorduk''

İmza töreninde açıklama yapan Ilıcalı, ''Öncelikler Acun Bey'e sözlerinden ötürü çok teşekkür ederim. Çok mutlu ve çok gururluyum. Fenerbahçe inanılmaz bir kulüp. Büyüm sorumlulukları olan kulüp. Başkanımıza, Sayın Mario Branco'ya bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Acun Ilıcalı'ya özel teşekkür etmek istiyorum. Biz bu transfer için 2 aydır konuşuyorduk. İlk günden beri kendimi ailenin bir parçası gibi hissediyorum. Beni ne kadar istediklerini gösterdiler. Ben de bana verdikleri güvenini karşılığını onlara vermek ve bu kulüpte başarılı olmak istiyorum. İnşallah şampiyonluklar da görmek istiyorum.'' dedi.

''Jose Mourinho sizi isterse "Hayır" demek çok zor''

Mourinho hakkında konuşan Amrabat, ''Fenerbahçe inanılmaz bir kulüp. Tabii ki buraya gelmem de Jose Mourinho'nun etkisi de oldu. Kendisi Special One. Jose Mourinho sizi isterse "Hayır" demek çok zor. Roma-Fiorentina maçından sonra gelip bana unutamayacağım anlar yaşattı. Benim yanıma gelip "inanılmaz bir oyuncusun bir gün seninle çalışmak istiyorum" demişti. Aynısını ben de ona söyledim. Elhamdülillah şükürler olsun ki bugün Fenerbahçe futbolcusuyum. Mourinho winner koç ben de winner bir oyuncuyum. Mourinho nereye giderse kazanıyor. Ben de kazanmak üzerine oynayan bir oyuncuyum. Ligi kazanmak için son saniyeye kadar savaşacağız. Taraftarımızı bunu hak ediyor. Dün stadyumdaydım ve inanılmız bir atmosfer varı. İnşallah mourinho ile birlikte şampiyon olacağız.'' dedi.

''Hedefimiz daima ileriye doğru olmalı ve sıkı çalışmalıyız''

Taraftar hakkında konuşan Amrabat, ''Dün stadyumdaki izlenimim çok iyiydi. Atmosferi çok beğendim. Takımın kalitesini de çok sevindim. Güçlü bir kadromuz var. Dünden daha iyi ne yapabiliriz? Bu mantalite de olmalıyız. Hedefimiz daima ileriye doğru olmalı ve sıkı çalışmalıyız.'' dedi.

''Takımın geri kalanı ile de çok heyecanlıyım''

Fred hakkında konuşan Amrabat, ''Fred fantastik ve inanılmaz bir oyuncu. Uzun yıllar Manchester United'da oynadı onunla oynamak için çok heyecanlıyım. Takımın geri kalanı ile de çok heyecanlıyım. Çok iyi bir takım ve çok kaliteli bir ekip olduğunu düşünüyorum. Bir an önce katkı sağlamak istiyorum. Fenerbahçe'de kazanmak istiyorum. Fred ile oynamak çok heyecan verici benim için.'' dedi.

''Fenerbahçe çok büyük bir kulüp''

Fenerbahçe hakkında konuşan Amrabat, ''Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Ben bir kulüp seçtiğim zaman kalpten tercih etmeyi isterim. Fenerbahçe'yi düşündüğüm zaman iyi hissediyordum. Bu hissi de açıklamak zor. Başka kulüplerden de ilgi vardı. Bu ilgileri aldığınızda düşünmeniz çok normal. Çünkü bu çok normal. Galatasaray hakkında konuşmak istemiyorum. Galatasaray gibi bana teklif yapan bütün kulüplere saygım var.'' dedi.

''Manchester United maçı çok güzel olacak''

Avrupa Ligi hakkında konuşan Amrabat, ''Manchester United maçı çok güzel olacak. United dünya çapında bir takım. Güçlü bir takım bizim için iyi bir test maçı olacak. Geçen sene orda oynadım. Eski arkadaşlarımı görmek de benim açımdan çok iyi olacak. O maçı sabırsızlıkla bekliyorum.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler