Tranferde Sofyan Amrabat'tan Fenerbahçe kararı

12.08.2024 - 10:52 | Son Güncellenme: 12.08.2024 - 11:01

Fenerbahçe'nin orta saha transferi için listesinde ilk sırada yer alan Fiorentina'nın Faslı yıldızı Sofyan Amrabat kararını verdi. İşte detaylar...

Tranferde Sofyan Amrabat'tan Fenerbahçe kararı

AJANSSPOR - HABER

Kadrosunu 6 numara takviyesiyle güçlendirmek isteyen Fenerbahçe'nin aday listesinde ilk sırada 27 yaşındaki Faslı yıldız Sofyan Amrabat yer alıyor.

Manchester United seçeneği rafa kalkıyor

Akşam'ın Fas basınından derlediği habere göre; İtalyan takımı Fiorentina'nın yıldızı Sofyan Amrabat, Manchester United saflarına dönme hayalini artık kaybediyor. Amrabat artık kiralık olarak ManU'da forma giymek istemiyor.

"Fenerbahçe'de oynama fikri daha güzel görünüyor"

Haberin detayında Faslı orta sahanın kendisine gelen diğer teklifleri cazip bulmadığı aktarılırken, "Amrabat Fenerbahçe'den gelen teklifi değerlendiriyor. Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho liderliğindeki Türk takımında oynama fikri şu anda onun için daha güzel görünüyor." ifadelerini yer verildi.

30 maçta forma giydi

Kariyerine Utrecht'te başlayan Sofyan Amrabat, 2017'de 4 milyon Euro'ya Feyenoord'a transfer oldu. 2018'de ise 2.5 milyon euro bedelle Club Brugge'ün yolunu tuttu. 2019'da Amrabat'ı kiralayan Verona, 2020'de 3.65 milyon euroya satın alma opsiyonunu kullandı. Fiorentina, Ocak 2020'de tam 20 milyon euro bedelle kadrosuna kattı. Tipik bir 6 numara olan Amrabat, defansif özelliği yüksek ofansı ise daha düşük olan bir profil. ManU, geçtiğimiz yıl Faslı orta sahayı 9 milyon euroya kiralamıştı.

27 yaşındaki futbolcu geçtiğimiz sezon ingiliz ekibinde 30 maçta forma giydi. Amrabat'ın güncel piyasa değeri 22 milyon euro olarak gösteriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler