"Sofyan Amrabat çok iyi bir oyuncu ama büyük bir kusuru var. O da..."

01.09.2024 - 10:32 | Son Güncellenme: 01.09.2024 - 10:57

Sofyan Amrabat'ın Fiorentina'dan Fenerbahçe'ye transfer olmasının ardından Serie A ekibini takip eden İtalyan muhabirler Simone Bargellini ve Niccolo Santi oyuncuyu değerlendirdi.

"Sofyan Amrabat çok iyi bir oyuncu ama büyük bir kusuru var. O da..."

AJANSSPOR HABER

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Sofyan Amrabat'ı Fiorentina'dan satın alma opsiyonuyla beraber kiralamasının ardından ardından İtalyan temsicisini takip eden muhabirler Simone Bargellini ve Niccolo Santi, Hürriyet/Skorer'e özel açıklamalarda bulundu.

Barcelona'nın kapısından dönmüş

Amrabat'ın neden geçen sene Manchester United'a bu sene de Fenerbahçe'ye kiralık olarak gittiğini açıklayan muhabirler şu ifadeleri kullandı:

Bargellini: Fiorentina Amrabat'ı esas olarak oyuncunun isteği üzerine sattı. Amrabat, 2022 Dünya Kupası'ndaki mükemmel performansının ve etrafında artan ilginin ardından Ocak 2023'te Barcelona'ya gitmek istedi, Fiorentina reddetti ve ardından 2023 yazında, kendisini Utrecht'te çalıştırmış olan Ten Haag'ın isteğiyle Manchester United'ın yolunu tuttu.

Santi: Fiorentina onu tutmak istedi ama Amrabat ayrılmakta ısrar etti, bu yüzden kulübün onu satması gerekiyordu. Teknik direktör Palladino ile iyi bir ilişkisi vardı ve ilk 11'e girebilirdi ama yine de ayrılmak istedi.

"Amrabat, Jose Mourinho'nun oyununa uygun mu ve Fenerbahçe'de başarılı olabilir mi?"

Bargellini: Bence Amrabat, bildiğimiz gibi çok pragmatik bir oyuna sahip olan ve büyük bir yoğunluğa sahip agresif, cesur oyuncular arayan Mourinho'nun tam aradığı oyuncu.

Santi: İyi iş çıkarabilir çünkü taktiksel olarak Mourinho savunma yapmayı ve kontratağa çıkmayı seviyor. Amrabat çok fazla top kurtarıyor ve bu nedenle takım kontratağa çıktığındaki yardımlarıyla kilit isim olur.

"Serie A, Premier Lig ve Süper Lig... Amrabat'ın oyun tarzı için hangisi daha uygun lig?"

Bargellini: Öncelikle fiziksel bir oyuncu olan Amrabat tüm büyük liglerde oynayabilir. Geçen yıl pek şans bulamadı ama ben onun Premier Lig'de de oynayabileceğine inanıyorum.

Santi: Bence Premier Lig çok fiziksel bir lig ve Amrabat da fiziksel özelliklerini çok kullanan bir oyuncu. Aslında İngiltere'ye dönmek istiyordu ama Manchester United başka oyuncuları almaya karar verdi.

"Sofyan Amrabat genel olarak nasıl bir oyuncu? Özellikleri, olumlu ve olumsuz yanları neler?"

Bargellini: Amrabat müthiş bir fizikselliğe ve agresifliğe sahip. Savunmayı koruma, topları geri kazanma ve oyunu çevirme becerisiyle ligin en iyi oyuncularından. Çok teknik bir oyuncu değil ve oyunu hızlandırması gerektiğinde biraz zorlanıyor.

Santi: Amrabat fiziksel olarak güçlü ve özellikle top rakipteyken çok önemli bir oyuncu. Takıma denge sağlıyor ve aynı zamanda kaliteli. En büyük kusurlarından biri yavaşlığı: hızlı bir oyuncu değil.

Senin için hazırladığımız haberler