Socios, Azaphan, Timur'dan sonra Kırmızı da devrede!

12.11.2021 - 15:50 | Son Güncellenme: 12.11.2021 - 15:52

Ajansspor'dan Burhan Can Terzi, Galatasaray'ın son yıllardaki ekonomi hamlelerini ve yapılan gelir getirici sponsorluk anlaşmalarını değerlendirdi.

Socios, Azaphan, Timur'dan sonra Kırmızı da devrede!

Burhan Can Terzi - Terzinin Atölyesi

Tarih 16 Eylül 2019, dönemin Galatasaray yönetimi ile socios.com arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşmada "Galatasaray Spor Kulübü spor ve eğlence sektörünün önde gelen blokzincir şirketi Chiliz’le yeni bir ortaklığa başlıyor ve türünün ilk örneği niteliğindeki blokzinciri tabanlı etki ve ödül özelliği sunan mobil uygulama Socios.com’a katılan ilk Türk kulübü oluyor" denildi. Çoğu kimse belki de iş birliği tam olarak anlamadı, getireceği gelir de kestirelemiyordu.

Tarih 27 Mayıs 2021. Galatasaray Kulübü resmi olarak, socios.com ile yapılan anlaşmadan 100 milyon Lira'nın üzerinde gelir elde ettiğini açıkladı.

Tarih 19 Haziran 2021. Burak Elmas yönetimi göreve geldi. Kulübün borç yükü zaten biliniyordu ve kim gelirse gelsin önce mali tablolar arasında bir kaybolacaktı. Yeni yönetim, denetim üyeleri uzun uzun bilanço üzerinde çalıştı. Sıkıntılı süreçte socios.com ile yapılan anlaşmadan gelen nakit akışı ilaç olmuştu. Galatasaray yaz transfer döneminde yaklaşık 25 Milyon Euro'luk transfer yükünün altına girerken gelen nakit, hareket alanı kazandırdı. Yapılan anlaşmanın hasılatı bugün 200 milyon Lira'yı da aşarken, kulübün kasasına para girmeye devam ediyor. 

Galatasaray'a daha önce de sponsor olmuş, fanatik Galatasaraylı Erden Timur'un sahibi olduğu NEF önce basketbol sponsorluğunu ardından 725 milyon Lira'yı bulan stat sponsorluğunu üstlendi.

Bir başka fanatik Galatasaraylı olan ve yıllardır camianın içinde olan Dinçer Azaphan; çorap, tekerlekli sandalye basketbol, kadın voleybol forma sponsorluklarının ardından kadın futbol takımının da forma sponsorluğu için elini taşın altına koydu. 

Tarih 11 Kasım 2021. Sportif A.Ş'de Ali Gücüm'den boşalan yere Ural Aküzüm geçerken, Ural Aküzüm'ün pozisyonuna seçimde Metin Öztürk'ün listesinde olan Doğa Sigorta'nın yönetim kurulu başkanı Nihat Kırmızı getirildi. Bir anda 500 milyon Lira'yı çıkarıp masaya koyacak gücü olan Kırmızı'nın yönetimdeki varlığı olası nakit ihtiyacında çok değerli olacak. Ve Nihat Bey'in sportif a.ş'ye girmesiyle Galatasaray yönetiminin otomatikman kredibiletesi de artmış oldu.

Yukarıda bahsettiğim konulardan ilki eski yönetim döneminde temeli atılmış bir icraattı. Erden Timur ve Dinçer Azaphan fanatik Galatasaraylı, kim olursa olsun Galatasaray için elini taşın altına sokmuş ve sokacak kişiler. Nihat Bey de seçimde rakip listede olan bir iş adamıydı. Umarım sayın başkan Burak Elmas'ın da seçim döneminde bahsettiği uluslararası firmalar, yönetimle hareket eden değerli iş adamları da zamanla devreye girer. Avrupa'da üst turun kapısı aralanmışken, Fatih Terim yeniden UEFA Kupası'na gözünü dikmişken ocak ayında takımı birkaç kademe daha yükseltecek önemli hamleler yapmak gerekiyor sanki... Bir de aklıma geldi. Seçim sonrası başkanla Florya'ya ilk giden giden üye sayın Bahattin Demirbilek'ti... Servetine şiirler yazılan sayın Demirbilek'i belki ocak ayında Galatasaray'la bir iş birliği içerisinde görürüz.

Yine Diagne'yi gönderenler var!

Gitti de ne oldu son 2 sezonda. Birinde sezon başı birinde devre arasında gönderildi. Diagne'siz Galatasaray daha mı iyi oldu... 2019'da attığı gollerle şampiyonluk gelirken, Galatasaray sonraki iki sezonda şampiyonluğa ulaşamadı. Yine Diagne'yi devre arasında gönderenler görüyorum. Daha iyi olacağına emin miyiz...

Senin için hazırladığımız haberler