Eski Galatasaraylı Sneijder'den Manisa'nın Saruhanlı Belediyesi'ne Ziyaret

28.09.2022 - 17:28 | Son Güncellenme: 28.09.2022 - 19:16

Galatasaray'ın eski yıldızı Wesley Sneijder, Manisa'nın Saruhanlı ilçesini ziyaret etti. Saruhanlı Belediyesi'nden ziyaret hakkında açıklama yapıldı.

Eski Galatasaraylı Sneijder'den Manisa'nın Saruhanlı Belediyesi'ne Ziyaret

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın eski süperstarı Wesley Sneijder, Manisa'ya gitti. Hollandalı eski futbolcu, Saruhanlı Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediyeden Sneijder'in ziyareti hakkında açıklama yapıldı. Merak uyandıran ziyaretin kereste ve ahşap üretiminde kullanılan ağaç üretimi için olduğu anlaşıldı.

Ağaçlandırma çalışmalarına destek veriyor

Yapılan açıklamada, "Real Madrid, Ajax ve Galatasaray gibi dünyanın en büyük takımlarında forma giyen Hollandalı eski futbolcu Wesley Sneijder, Saruhanlı'da faaliyet gösteren Egekiri A.Ş Fidancılık ve Bünyesindeki Mfet firmasının ağaçlandırma çalışmalarına destek vermek amacıyla Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'i makamında ziyaret etti." ifadeleri kullanıldı.

Belediye Başkanı Bilgin'e forma hediye etti

Devam eden duyuruda, "Belediye personelinin de büyük ilgi gösterdiği eski yıldız futbolcu, Başkan Bilgin'e forma hediye etti. Başkan Bilgin de yıldız futbolcuya içinde yöresel ürünlerin yer aldığı sepet hediye etti. Bilgin, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya çapında ünlenmiş büyük bir futbolcuyu Saruhanlı'da misafir etmekten büyük onur duyduklarını ifade ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi." denildi.

Kereste ve ahşap için yapılan bir ağaçlandırma

Sneijder'in bu ziyareti merak da uyandırdı. Yapılan açıklamada, Sneijder'in klasik bir ağaçlandırma faaliyetine katıldığı anlaşılıyor. Ancak, açıklamada adı geçen Egekiri firmasının web sitesine bakıldığında söz konusu ağaçlandırma faaliyetlerinin kereste ve ahşap üretiminde kullanılan ağaç üretimi için olduğu anlaşılıyor.

Ekolojik ve ekonomik olarak görülüyor

Kiri adı verilen ve değerli odun olarak görülen ağaçlar, için şu ifadeler kullanılıyor: "Egekiri ağaçlarının yetiştirilmesi, küresel iklim değişikliği ve değerli odun miktarının az olması nedeniyle ekolojik ve ekonomik faktörleri birleştirir. Kiri ağaçlarına özel zararlılar bilinmediği için koruyucu ve önleyici özel uygulamalar kullanılmaz."

İlgini Çekebilir
Mertens'ten sürpriz açıklama: Eşim kabul ederse döneceğim
Habere Git

Tanımda, "Çevre dostu ve hassas yeniden ağaçlandırmalar sayesinde, ekilmemiş veya nadasa bırakılan tarım alanları çevreyle uyumlu olarak yeniden üretime kazandırılır" deniyor. Bir hektarda 800 kiri ağacı yetiştiriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler