Slovenya - Finlandiya: 3-0 (Maç sonucu - yazılı özet)

14.10.2023 - 21:39 | Son Güncellenme: 14.10.2023 - 21:49

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Slovenya, Finlandiya karşısında 3-0 kazandı ve EURO 2024 için büyük avantaj yakaladı. Maç sonucu, goller, yazılı özet.

Slovenya - Finlandiya: 3-0 (Maç sonucu - yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu’nda Slovenya, Finlandiya'yı konuk etti. Ev sahibi ekip biri penaltıdan olmak üzere Benjamin Sesko’nun iki golü ve Janza’nın son dakikalarda attığı golle maçı 3-0 kazandı. Bu sonuçla Slovenya puanını 16'ya yükseltip liderlik koltuğunda kalarak EURO 2024’e katılmak için önemli bir avantaja sahip oldu.

Benjamin Sesko’dan duble

RB Leipzig’in sezon başında 24 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle Salzburg’dan kadrosuna kattığı genç yıldız Benjamin Sesko, milli formayla bugün iki gol birden attı ve Slovenya’ya galibiyeti getiren isimlerden oldu.

20 yaşındaki santrfor, 23 milli maçta sahne aldı ve 9 kez gol sevinci yaşadı. Bu sezon RB Leipzig formasıyla da 10 maça çıkan Sesko, 5 kez fileleri havalandırdı. Maçın son anlarında ise skoru tayin eden gol Janza’dan geldi.

İlgini Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özbek'e telefon
Habere Git

Top Finlandiya’da skor Slovenya’da

Maçın genelinde topla daha çok oynayan taraf Finlandiya olurken, maçı kazanarak hanesine 3 puan yazdıran Slovenya oldu. Finlandiya topla oynama yüzdesinde %58’e %42’lik bir üstünlükle maçı tamamladı. Rakip kaleye 12 şut çeken Slovenya, 5 isabetli şuttan 3 gol çıkarmayı başardı. Finlandiya ise Slovenlerin kalesine 8 şut çekti ve bu şutların 3’ü isabetli oldu. 

Zajc ve Pohjanpalo kulübede

Fenerbahçe’nin Sloven oyuncusu Miha Zajc, Slovenya Milli Takımı'na çağrıldı. Finlandiya maçına yedek kulübesinde başlayan Zajc, 90 dakika sonunda süre bulamadı ve maçı yedek tamamladı. Zajc ayrıca Milli Takım formasıyla 40 maça çıktı, 8 kez gol sevinci yaşadı.

Bir zamanlar Rizespor’da kiralık olarak forma giyen Finli santrfor Joel Pohjanpalo, Slovenya maçına yedek kulübesinde başladı ve ikinci yarının başında oyuna dahil oldu. Finlandiya formasını 66 kez terleten golcü oyuncu, 14 kez ağları sarstı.

Senin için hazırladığımız haberler