Skandal önlendi ama Trabzonspor’un başı belada

02.05.2022 - 00:47 | Son Güncellenme: 02.05.2022 - 16:23

Trabzonspor'un Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluğunu ilan ettiği karşılamanın son anlarında yaşananlar "Türkiye’ye mahsus" dedirtecek cinstendi.

Skandal önlendi ama Trabzonspor’un başı belada

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Trabzonspor Antalyaspor mücadelesinin son düdüğünün beklendiği sırada hakemin başka bir pozisyona için çaldığı düdüğü Trabzonspor taraftarı yanlış anlayınca sahaya biranda binlerce insanın girmesiyle maçın tamamlanması tehlikeye girdi.

Trabzonspor güvenliği sağlayamadı

Burada öncelikle kesin olan bir şeyi belirtmek gerekiyor.

-Stadın güvenliğinden ev sahibi kulüp sorumludur.
-Bu bağlamda Trabzonspor kulübü stat güvenliğini yeterince sağlayamamış ve çok büyük bir güvenlik açığı ortaya çıkmıştır.
-Seyircinin sahaya girmesi her ne kadar “masum” bir sebeple gerçekleşse de sayının binlerce olması sahadaki hakem, oyuncu ve teknik ekiplerin güvenliğinin sahadaki kalabalık nedeniyle oluşan bilinmezlikler nedeniyle ciddi anlamda tehlikeye girmesine neden olmuştur. Nitekim bazı taraftarların oyunculara fiziksel müdahalede bulunmuş olması tehlikenin ciddiyetini ortaya koymuştur.

Ya Antalyaspor oyuna devam etmeseydi!

Yapılan anonslarla sahasının tekrar boşaltılması ve maçın devam etmesi tamamıyla hakem ve başta Nuri Şahin olmak üzere Antalyaspor oyuncu ve yöneticilerinin hoşgörülü tutumları ile olmuştur. Çünkü böyle ağır bir güvenlik ihlali sonrasında hakem derhal soyunma odasına gidebilir ve güvenlik sorunu nedeniyle maçı tatil edebilirdi. Çünkü bu tür ihlallerde hakemin buna yetkisi var.

İlgini Çekebilir
İşte Trabzonspor'un kupasını alacağı tarih! 61 pare top atışı...
Habere Git

Maç masa başında bitebilirdi

Diğer yandan oyuncuları darp edildiği iddia edilen Antalyaspor güvenlik gerekçesiyle sahaya çıkmayabilir ve bu da karşılaşmanın sonucunun masa başında verilmesine neden olabilirdi. Maçın sonuca ulaşmaması şampiyonluk bekleyen seyirciyi daha da tahrik edip önüne geçilmesi zor olaylara meydan verebilirdi. Neyse ki bunlar yaşanmadı ve maç hakemin bitiş düdüğü ile sona erdi.

Trabzonspor'a ceza kaçınılmaz

Ancak bütün bunların ışığında Trabzonspor’a ve maç sonlanmadan sahaya girenlere Futbol Disiplin Talimatı 52. Maddesi (Saha olayları) ışığında ciddi ceza verilmesi kaçınılmazdır.

Senin için hazırladığımız haberler