Skandal karar Sivasspor- Galatasaray maçının hakemlerini yakıyor!

01.01.2023 - 11:37 | Son Güncellenme: 01.01.2023 - 11:46

Süpern Lig'de ateş sönmüyor. MHK, Sivasspor'un Galatasaray'a attığı nizami golü iptal eden Erkan Özdamar ve Özgüç Türkalp'e büyük bir ceza vermeye hazırlanıyor.

Skandal karar Sivasspor- Galatasaray maçının hakemlerini yakıyor!

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Sivasppor- Galatasaray karşılaşmasının 48. dakikasında yaşanan gol iptali Türk futbolunu sallamaya devam ediyor. Maçın 48. dakikasında Sivasspor'un Fredrik Ulvestad ile bulduğu gol, 6 dakika incelendikten sonra iptal edildi. Golün nizami olması, VAR'ın ofsayt çizgilerini ekrana yansıtmaması nedeniyle karar bütün hakem otoriteleri tarafından skandal olarak nitelendi.

TFF Başkanı Büyükekşi rapor istedi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Mehmet Büyükekşi, iki hakem ve verdikleri karar hakkında Merkez Hakem Komitesi'nden (MHK) bir rapor istedi. Raporda iki hakem arasında geçen VAR konuşmaları da olacak.

İşte MHK'nin vereceği ceza  

Rapor hazırlanırken Sabah gazetesinin haberine göre MHK, iki hakem hakkındaki kararını verdi. Komite, Özgüç Türkalp ve Erkan Özdamar'ı söz konusu pozisyonda yüzde 100 hatalı buldu.

İlgini Çekebilir
Erkan Özdamar ile VAR arasında neler yaşandı? Skandal karar böyle verilmiş
Habere Git

Özgüç Türkalp'in istifası istenecek

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın "20 yıldır adını duymaktan artık rahatsız olduk. EYT’ler bile geldi artık lütfen emekli olsunlar" dediği Özgüç Türkalp'in istifası istenecek. 

Erkan Özdamar yetersiz ve beklentinin altında

FIFA kokartını yeni takan Erkan Özdamar'a  iki gözlemci Muhittin Boşat ve Mürvet Sezer'in 7.4 notu verdiği belirtiliyor. Bu not "Yetersiz ve beklentinin altında" anlamına geliyor. Bu not, bariz önemli hata ve hatalar yapan hakemler için kullanılıyor.

Erkan Özdamar'a bu sezon maç yok!

Sabah'ın haberine göre bu sezon Erkan Özdamar'a bir daha maç verilmemesi gündemde. Ancak yeni FIFA kokartı takılan yani ödüllendirilen bir hakeme bu sezon içinde maç verilmemesi ayrı tartışmaları getirecek.

İlgini Çekebilir
Eski hakemler açıkladı: Skandal bir hata var!
Habere Git

Erkan Özdamar kimdir?

1988 doğumlu Erkan Özdamar,  Ankara bölgesi hakemi. Başkent Üniversitesi Spor Bilimleri bölümünden mezun olan  Özdamar, 2020- 21 sezonunda Süper Lig’de düdük çalmaya başladı. 23 Aralık 2022'de FIFA kokartı takmaya hak kazandı. 

Metin Tokat'ın prensi olarak biliniyor

2017 yılında gazeteci Ömer Faruk Ünal, Erkan Özdamar ile ilgili bir yazı yazmış o dönem hakem atamalarını yapan Metin Tokat ile yakın ilişkisine dikkat çekmişti. Ünal, "Hakemler arasında ona Erkan Tokat" diyorlar" ifadesini kullanmıştı. Erkan Özdamar'ın 2020-21 sezonunda Süper Lig'de düdük çalmasında o dönem MHK içinde yen alan Metin Tokat'ın çok etkili olduğu belirtiliyor.

Ali Koç, Metin Tokat'ı istifa ettirmişti

2021-2022 sezonu başlamadan önce haziran ayında açıklama yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Metin Tokat, hakem atamalarında olamaz arkadaş! Olmamalı da! Sebeplerini hepiniz biliyorsunuz! Olamaz!” demişti. Ekim 2021'de Ali Şansalan'ın yönettiği ve Trabzonspor'un 3-1 kazandığı maçın ardından Fenerbahçe camiasının isyanının ardından Metin Tokat istifa etmek zorunda kalmıştı.  

Senin için hazırladığımız haberler