Kutlamada Oyuncuyu Dudağından Öpmüştü! Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

25.08.2023 - 19:15 | Son Güncellenme: 25.08.2023 - 22:48

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'in, Dünya Kupası'nda şampiyon olan takımın yıldızı Jenni Hermoso'yu dudağından öpmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Kutlamada Oyuncuyu Dudağından Öpmüştü! Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

AJANSSPOR-HABER

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'e kamuoyu baskısı artıyor. Rubiales'in İspanya'nın şampiyonluğuyla sonuçlanan Kadınlar Dünya Kupası finalinin ardından Jenni Hermoso'yu öpmesinin ardından İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, istifa istedi. 

"Kabul edilebilir bir hareket değil"

Luis Rubiales, olay sonrası tepkilere "saçma" yanıtını verse de; İspanya Başbakanı Pedro Sanchez konuyla ilgili bir soruya, "Gördüğümüz kabul edilebilir bir hareket değil. Rubiales'in bu olay sonrasındaki özürleri de yeterli değil. Hatta uygun bile değil. Basında gördüğümüz hareketlerine açıklık getirecek adımlar atmaya devam etmesi gerekir" diyerek federasyon başkanının görevden ayrılması gerektiğini deklare etti. 

FIFPro'dan destek mesajı

Uluslararası Futbolcular Birliği (FIFPro), siyasetin futbola karıştığını savunarak Rubiales'e destek mesajı yayımladı. Acak İspanya'da eski futbolcular ve aktif futbola devam eden meslektaşları Luis Rubiales'i istifaya çağırdı. 

İlgini Çekebilir
Konyaspor, Fransız futbolcu Steven Nzonzi ile sözleşme imzaladı
Habere Git

Hector Bellerin'den "Narsist" yakıştırması

Real Betis'in defans oyuncusu Hector Bellerin, Rubiales'i hedef alırken; "Narsistler; asla hata yaptığına inanmaz. Gerçeği manipüle edebilir ve başkaları üzerindeki güçlerini korumak için kurbanı suçlu hale getirebilir" dedi.

Barcelona'lı yıldızdan Hermoso'ya destek

Jennu Hermoso olay sonrası başkanın öpmesinin hoşuna gitmediğini dile getirken Barcelona Kadın Futbol Takımının oyuncus Alexia Putellas, "Bu kabul edilemez. Jenni Hermoso yanındayım" ifadelerini kullandı. 

İspanya Milli Takımı'nın kalesinden "Utanç verici" yorumu

Manchester United ile yolları ayıran 32 yaşındaki kaleci David De Gea, "Kulaklarım kanadı"; Real Madrid efsanesi eski kaleci Iker Casillas ise "Utanç verici" yorumlarında bulundu. 

İlgini Çekebilir
İspanyol futbolunda, istifa etmeyen Futbol Federasyonu Başkanı Rubiales'e tepkiler sürüyor
Habere Git

Betis'li golcüden boykot

Real Betis'in İspanya Milli Takımı'nın da formasını terleten golcüsü Borja Iglesias "Bir futbolcu ve insan olarak , Milli Takımda yaşananların beni temsil ettiğiğni düşünmüyorum. İspanya Milli Takım forması giymek kariyerimde başıma gelen en güzel şeylerden biri. Yeniden seçilir miyim bilmiyorum ama işler değişene ve bu tür davranışlar cezasız kalmayana kadar daha adil, daha insani ve nezih bir futbol için Milli Takım'a dönmeme kararı aldım" ifadeleri ile bir boykot başlattığını duyurdu.

“Eşi benzeri görülmemiş bir rezalet”

Luis Rubiales’e bir tepki de İspanya’nın kadın futbol ligi La Liga F’den geldi. La Liga F, eşi benzeri görülmemiş bir uluslararası rezalet olarak nitelendirdiği skandal yüzünden Rubiales’in federasyon başkanlığı görevinden alınması için çağrıda bulundu. Lig ayrıca 46 yaşındaki federasyon başkanının ‘çok ciddi eylem ve davranışları’ nedeniyle Ulusal Spor Konseyi’ne de (CSD) şikâyette bulundu. 

“Cinsel organını tutarak kutlama olmaz”

La Liga F yaptığı açıklamada Luis Rubiales’in İspanya zaferini kutlama şekline de değindi. Pazar akşamı canlı olarak yayınlanan görüntülerde Rubiales’in İspanya kraliçesinin yanında iki eli ile kasıklarını tutarak kutlama yaptığı görüldü. Lig tarafından yapılan açıklamada bu olaya şu sözlerle gönderme yapıldı: “Bu sadece öpücükle ilgili değil. Zaferi, kraliçenin yanında cinsel organını tutarak kutlamak kabul edilemez ve iğrenç. Bu olay dünya spor tarihine girdi ve daha da önemlisi, milli kadın takımımızla sonsuza kadar ilişkilendirilecek.” 

İlgini Çekebilir
UEFA, kadın futbolunda yılın oyuncusu ve teknik direktörü finalistlerini açıkladı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler