Ünlü spor yazarından olay sözler: "Adeta sizinle oynamayı hak etmiyorum diye bağırıyor"

26.01.2024 - 10:37 | Son Güncellenme: 26.01.2024 - 11:00

Spor yazarları farklı Galatasaray yenilgisinin ardından Çaykur Rizespor'a da 1-0 mağlup olan Trabzonspor'u değerlendirdi. Detaylar haberimizde...

Ünlü spor yazarından olay sözler: "Adeta sizinle oynamayı hak etmiyorum diye bağırıyor"

AJANSSPOR - HABER

Ligde geçtiğimiz hafta sahasında Galatasaray'a 5-1 mağlup olan Trabzonspor, dün akşam karşıya karşıya geldiği Çaykur Rizespor'u yenerek moral bulmak istiyor. Ancak bordo mavililerin planı tutmadı ve sahadan 3 puan ayrılan takım ev sahibi Ç. Rizespor oldu. 

Spor yazarları ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlanan Çaykur Rizespor - Trabzonspor maçını değerlendirdi. 

"Asıl acı olan bu"

Zeki Uzundurukan (Fotomaç):

"Tamam Trabzonspor çok eksik bir kadro ile mücadele ediyor. Ama sahaya 11 futbolcuyla çıkıyor. Rakipleri savaşıyor, formasını terletiyor. Peki ya Trabzonspor! Asıl acı olan bu! Rakip öne geçmiş, Trabzonspor'da skora isyan eden, başkaldıran bir oyuncu yok sahada. Bu takıma transfer yapsan ne yazar! Bu takımın transferden önce hırsa, savaşmaya, koşmaya, alın teri dökmeye, bir oyuna ihtiyacı var. Bu gidiş hiç iyi bir gidiş değil Trabzonspor adına. Haftalardır kötü oynayan, her mevkisi ile tel tel dökülen bir Trabzonspor var ortada… Hiçbir umut ışığı da yok ileriye dönük olarak… Bu işler Abdülkadir Ömür'ü kadro dışı bırakmakla olmaz! Çaykur Rizespor ise aslanlar gibi oynayıp, haklı bir galibiyet elde etti. İlhan Palut ve öğrencilerine helal olsun!"

"Sizinle oynamayı hak etmiyorum diye adeta bağırıyor"

Olcay Çakır (Fanatik):

"Trabzonspor öyle bir sezon yaşıyor ki, şampiyon yapan tüm değerlerini bir bir tüketiyor. Sırayla herkesin kredisi azalıyor. Kimilerinin bitiyor bile. Trabzonspor bu duruma düşmemeliydi. Sezon başlangıcı umut doluydu ama sezon ortasına gelinceye kadar bir çok taş yerinden oynadı oynamaya da devam edecek gibi duruyor. Sahada öyle bir oyuncu grubu var ki, maç kazanması imkansız bir iştahsızlık yaşıyorlar. Öyle bir kadro var ki Mendy göze batıyor sadece. Elbette kalitesiyle, üstelik ben burada sizinle oynamayı hak etmiyorum diye adeta bağırıyor." (Olcay Çakır-Fanatik)

İskender Günen (Sabah): 

"Her takım için yoğun süreçte sorunların yaşanması doğal. Trabzonspor'da sıkıntılar diğer takımlara göre çok daha fazla. Onuachu, Bakasetas, Trezeguet ve Abdülkadir... Bu oyuncuların yokluğunda sorunların çok daha fazla çıkması normal. Sezon başından beri istikrarlı bir oyun ne yazık ki yok. Ç.Rizespor maçında savunmadan çıkarken yapılan hatalar var. Orta alanda Mendy ve Berat oyunun savunma tarafında var olan ikili. Fakat savunmaya çok yakın durdukları için ilerideki oyunculardan dönen ikinci topları bir türlü alamadılar. Bu da Rizespor'un atak girişimleri için bir kolaylık oldu." 

"Trabzonspor ise kaybettiği bir şeyleri arıyor gibi"

Yunus Emre Sel (Fotomaç): 

"Eksik olan şey oyun anlayışı mı, yoksa oyuncu kalitesi mi? Acaba Trabzonspor'a yönelen eleştiriler abartılı mı, yoksa sahada görünen şeyin karşılığı mı? Aylar geçiyor, her takım dengesini ve nefesini buluyor. Trabzonspor ise kaybettiği bir şeyleri arıyor gibi. Ararken kaybettiklerini henüz konuşacak seviyeye gelemedik. İki mağlubiyet üst üste hem de bulunduğun konumu koruma gayreti içerisindeyken ağır bir hasar bıraktı. Artık gerçekçi eleştiri zamanı, herkesin kendisini eleştirmesi ve daha iyisini yapmak adına yapabileceğinden daha fazlasını yapma zamanı." 

"Avcı’nın kafasındaki oyunu sahaya yansıtabilecek bir kadro var mı?"

Engin Kehale (Hürriyet): 

"Trabzonspor, eksiklerine rağmen iyi oyuncuları olan bir takım ama Abdullah Avcı’nın kafasındaki oyunu sahaya yansıtabilecek bir kadro var mı? İşte burası tartışılır. Maç önü planını sahaya yansıtmak ve sahada reaksiyon verebilmek birbirinden farklı özellikler gerektiriyor. Rizespor karşısında saha içinde bu tepkiyi vermekte zorlandı bordo mavililer." 

Senin için hazırladığımız haberler