Sırp antrenörden "yabancı kuralı" isyanı: Rakamlar gerçekçi değil

06.07.2021 - 16:43 | Son Güncellenme: 06.07.2021 - 16:50

Son dakika futbol haberleri... Rusya'da Lokomotiv Moskova'yı çalıştıran Marko Nikolic, ülkede uygulanan yabancı kuralını eleştirdi. İşte detaylar...

Sırp antrenörden "yabancı kuralı" isyanı: Rakamlar gerçekçi değil

AJANSSPOR - HABER

 

Rusya'nın köklü kulüplerinden Lokomotiv Moskova'yı çalıştıran Marko Nikolic, "Rus futbolcuların neden Avrupa'da oynamadığı" sorusuna ilginç bir cevap verdi. Rusya'daki mevcut futbol ortamının yabancı kararıyla ilgisi olduğunu belirten Nikolic, karardan ötürü rakamların şiştiğini söyledi. Nikolic ayrıca, Galatasaray'la iptal olan hazırlık maçına da değindi. 

"Yabancı sınırı kalkmalı..."

Yerli futbolcuların neden Avrupa'da oynamadığını cevaplayan Nikolic: "Ülke futbolunda yabancı sınırı var. Rus futbolcular da yıllık ortalama 2M€ maaş alıyor. Avrupa için gerçekçi olmayan bir para. Yabancı sınırı kalkmalı." dedi. Nikolic ayrıca Galatasaray'la iptal edilen hazırlık maçına yönelik: "Galatasaray ile hazırlık maçımız iptal oldu. Sorun ne? Bu sadece bir hazırlık maçıydı. Genç oyuncularımızla çıkmayı planlıyorduk. Başka bir rakip bulacağız" dedi.

Rusya'da geçtiğimiz sezondan beri 8 yabancı futbolcu kararı uygulanıyor. Takımlar, kadrosunda 8 yabancı futbolcudan daha fazlasını barındıramıyor. Bundan ötürü yerli futbolcuların maliyeti bir hayli yüksek. 

Senin için hazırladığımız haberler