Sırbistan, İsveç'i ezdi geçti!

28.08.2023 - 20:09 | Son Güncellenme: 28.08.2023 - 23:57

CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası son 16 turunda İsveç ile karşılaşan Sırbistan maçı 3-0 kazanarak şampiyonada çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Sırbistan, İsveç'i ezdi geçti!

Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda son 16 turu maçları tüm hızıyla devam ediyor. Bugün İsveç ile karşılaşan Sırbistan maçtaki ezici üstünlüğü ile karşılaşmayı 3-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. 

Sırbistan ilk sette zorlanmadı

İsveç bu akşam CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan ile mücadele etti. Son 16 turu maçındaki ilk set avantajını kazanan ekip ise Sırbistan oldu. 25-17 Sırbistan üstünlüğü ile biten ilk sette İsveçli voleybolcu İsabelle Haak ve Sırbistan'dan Tijana Boskovic 8'er puan kaydetti. İlk seti kolay kazanan Sırbistan maça setlerdeki 1-0'lık avantaj ile başladı. 

İkinci sette ezici Sırbistan üstünlüğü

İsveç karışında aldığı ilk set ile maça 1-0 avantajla başlayan Sırbistan ikinci sette de avantajını katladı. İlk seti 8 sayı farkla kazanan ekip ikinci sette baskısını arttırdı ve İsveç karşısında 12 sayı farkla skoru 25-13 olarak belirledi. Tijana Boskovic ilk iki sette Sırbistan'a 18 sayı kazandırdı. 

İsveç üçüncü sette de tutunamadı

Sırbistan'ın karşılaşmadaki baskısı ile setlerde 2-0 geriye düşen İsveç maçın üçüncü setinde de rakibi üzerinde baskı kuramadı. İlk seti 8, ikinci seti ise 12 sayı fark ile kaydebeden İsveç maçın son setini ise 9 sayı farkla 25-16 kaybetti. Sırbistan son 16 turunda rakibine set şansı tanımadı. 

Sırbistan'ın çeyrek final rakibi kim?

CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda İsveç'i 3-0 yenen Sırbistan çeyrek final biletini kaptı. Bu akşam son 16 turunda Ukrayna - Çekya karşılaşmasından 3-2 zaferle dönen Çekya, çeyrek finalde Sırbistan ile mücadele edecek. 

Sırbistan, Ukrayna ile eşleşebilir

Bu akşam Ukrayna karşısında son 16 turu maçına çıkacak olan Çekya ön elemlerde Türkiye ile C Grubu'nda yer aldı. Grubunu 3 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile bitiren Çekya, C Grubu'nu Türkiye'nin hemen ardında, 2. sırada bitirdi. Ukrayna ise ön elemelerde bu akşam İsveç'i 3-0 yenen Sırbistan ile A Grubu'nda yer aldı. Sırbistan, A Grubu'nu namağluk liderlikle bitirirken Ukrayna 2 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile grubunu Polonya'nın hemen ardında, 3. sırada bitirdi.

Ukrayna bu akşam Çekya'yı yenerek çeyrek finale yükselirse ön elemelerde aynı grupta olduğu Sırbistan ile eşleşecek. Sırbistan ön elemelerde Ukrayna ile karşılaştığı maçı 25-14, 25-19, 25-16'lık setlerle 3-0 kazandı. 

Senin için hazırladığımız haberler