Sırbistan için kural tartışması, Giovanni Guidetti kuralları mı çiğniyor?

22.07.2024 - 08:29 | Son Güncellenme: 22.07.2024 - 08:52

Sırbistan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosunda iki değişiklik yaptı. Giovanni Guidetti'nin değişiklik yapabilme hakkı ise tartışma konusu oldu.

Sırbistan için kural tartışması, Giovanni Guidetti kuralları mı çiğniyor?

Novosti'de yer alan habere göre Sırbistan'ın başantrenörü Giovanni Guidetti olimpiyat kadrosunda iki değişikliğe gitti. Sadece sakatlık veya oyuncunun turnuvada yer almasını etkileyebilecek bir sorun nedeniyle kadroda değişikliğe izin verilirken Sırbistan'ın yaptığı değişiklikler dikkat çekti.

Sırbistan kadrosunda değişiklik yapıldı

Novosti'de aktarılan bilgilere göre Giovanni Guidetti, Sırbistan'da iki kişi için değişikliğe gitti. İlk olarak libero pozisyonu için Aleksandra Jegdic tercih edilmişti. Yapılan hazırlık maçlarının ardından ise Jegdic'in yerini Silvija Popovic aldı. Yedek oyuncu olarak kadroda yer alan Ana Bjelica ise yedek oyuncu olarak planlanıyordu fakat Mina Popovic kendini kanıtlayarak takımda yer almayı başardı.

Giovanni Guidetti kural mı çiğniyor?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadroları için ekiplerinden son güne kadar değişiklik yapma hakkı var. Fakat yapılacak bu değişiklikler için belirli durumların söz konusu olması gerek. Kadroda yer alan sporculardan birinin veya daha fazlasının sakatlık yaşaması veya seyahat sorunu gibi olimpiyatlarda yer almasını engelleyecek problemlerin yaşanması halinde değişiklik yapılabilir.

Giovanni Guidetti'nin kadroda yaptığı değişiklikler için ise herhangi bir sakatlık ya da başka bir problem olduğu belirtilmedi.

İlgini Çekebilir
Polonyalı voleybolcudan Eda Erdem itirafı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler