Sırbistan Erkek Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde

10.09.2023 - 21:04 | Son Güncellenme: 10.09.2023 - 21:31

Sırbistan Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası son 16 turunda Çekya’yı 3-0 yendi ve şampiyonada çeyrek finale yükseldi.

Sırbistan Erkek Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde

CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda bir çeyrek finalist daha belli oldu. Bu akşam son 16 turunda Çekya’yı 3-2 yenen Sırbistan turnuvada çeyrek finale yükseldi.

Çekya ilk sette zorladı

Sırbistan bu akşam İtalya’nın Bari kentinde Çekya ile karşılaştı. Son 16 turu maçının ilk setinde rakibi karşısında zorlanan Sırbistan ilk seti yine de kaptırmadı ve 25-21 kazandı. Çekya, Sırbistan’ın ilk seti alması ile karşılaşmada 1-0 geriye düştü. 

Sırbistan ikinci seti kıl payı aldı

Çekya, Sırbistan karşısında 1-0 geriye düştüğü son 16 turu maçının ikinci setinde baskısını arttırdı. Sırbistan ise ilk sette kazandığı 1-0'lık avantajını ikinci sette katlamayı başardı. 26-24 Sırbistan üstünlüğü ile biten ikinci setin ardından Çekya setlerde 2-0 geride kaldı. 

Çekya set alamadan turnuvaya veda etti

Sırbistan 2-0 üstünlük sağladığı Çekya karşılaşmasının üçüncü setinde de galip geldi. Maçın son setini de 25-21 kazanan Sırbistan turnuvada çeyrek finale adını yazdırdı. Çekya ise setsiz kaldığı son 16 turu karşılaşmasının ardından şampiyonaya veda etti. 

Sırbistan'ın çeyrek finaldeki rakibi hangi ülke?

Sırbistan bu akşam Çekya'yı 3-0 mağlup ederek CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi. Sırbistan'ın çeyrek finaldeki rakibi ise henüz belli değil. Bu akşam Polonya - Belçika karşılaşmasını kazanan ekip çeyrek final için Sırbistan ile eşleşecek. 

Senin için hazırladığımız haberler