Shaktar Donetsk Galatasaray'ın Tete Transferine Engel Olabilir

14.08.2023 - 21:56 | Son Güncellenme: 14.08.2023 - 22:12

Galatasaray'ın Shaktar Donetsk'ten transfer ettiği 24 yaşındaki Brezilyalı oyuncunun transferinden sonrasında Ukrayna ekibinin Sarı-Kırmızıları, FİFA'ya şikayet ettiği söyleniyor. Peki Ukrayna ekibi transfere engel olabilir mi?

Shaktar Donetsk Galatasaray'ın Tete Transferine Engel Olabilir

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Ukrayna'dan Shakhtar Donetsk kulübünün Galatasaray'ın yeni transferi Tete ve Galatasaray kulübünü FIFA'ya şikayet ettiği haberleri geliyor. Öncelikle FIFA'nın Ukrayna Rusya savaşı sonrasında aldığı kararlara bakmak gerekiyor. 

FIFA yabancıları özgür kıldı

Rusya'nın 2022 Şubat ayında Ukrayna'ya saldırmasıyla çıkan savaşın ardından FIFA 2022 Mart ayında Ukrayna ve Rusya'daki yabancı oyuncuların 30 Haziran 2022 tarihine kadar serbest oyuncu statüsünde sayılacağını ve istedikleri takıma gidebilecekleri kararını almıştı. Ancak dünya futbolunun patronunun karar organı FIFA konseyi 21 Haziran 2022'de yeni bir karar daha alarak bu süreyi 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzattı.  

Sözleşmeyi feshettiyse sıkıntı yok

Tete ilk olarak kendisine uzun süreli sözleşme verecek takım bulamadığı için 31 Mart 2022 tarihinde kiralık olarak Lyon’a transfer oldu. Brezilyalı oyuncu 28 Ocak 2023 tarihinde Shakhtar’a geri döndü ve hemen ertesi günü Leicester City’e kiralandı. İngiltere’deki sözleşmesi 30 Haziran 2023 tarihine kadar süren oyuncu sezonun bitmesiyle Ukrayna kulübüne yine geri döndü. İşte eğer Tete FIFA’nın tanıdığı süre içinde yani 30 Hazirana kadar, kulübü ile olan sözleşmesini tek taraflı feshettiyse FIFA’da herhangi bir sorun yaşaması ihtimali gözükmüyor.  

İlgini Çekebilir
Shakhtar, Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti: Transferi iptal edin!
Habere Git

FIFA yabancı oyuncuyu zorla savaşta oynatmaz

Diğer yandan Shakhtar kulübünün “savaş sırasında Ukrayna’ya döndü” iddiası da bana göre anlamsız. Çünkü kiralık olarak verilmiş bir oyuncunun esas sözleşmesinin olduğu takıma dönmesi çok normal bir durum. Buradan da Shakhtar’ın herhangi bir sonuç alacağını mantıken düşünmüyorum. Diğer yandan FIFA’nın da savaşın içindeki bir ülkede yabancı bir oyuncunun oynamaya zorlamayacağı fikrindeyim.

Senin için hazırladığımız haberler