Sezonun son slalomunu Foss-Solevag kazandı!

21.02.2021 - 17:22 | Son Güncellenme: 21.02.2021 - 17:27

Cortina d’Ampezzo’da yılın son Alp disiplini etkinliği tamamlandı. Yirmi yılı aşkın süredir altın madalya yüzü görmeyen Norveç, Foss-Solevaag ile altın orucunu bozdu. İşte detaylar...

Sezonun son slalomunu Foss-Solevag kazandı!

AJANSSPOR - HABER

Geçtiğimiz ay Avusturya’da düzenlenen etkinlikte, bütün rakiplerini geride bırakıp birinci olan Solevag, bugün İtalya’daki slalomu da kazandı. Sadece Solevag değil; Norveç Kayak Takımı‘da organizasyonu birincilikle tamamlamış oldu. Böylece, 1997 yılından bu yana erkeklerde dünya şampiyonluğu zaferi elde edemeyen Norveç, Foss-Solevag’ın zaferi ile bu zinciri de kırmış oldu.

Norveçliler Cortina d’Ampezzo slalomuna damga vurdu

Bu yıl İtalya’da düzenlenen sezonun son Alp disiplini kayak organizasyonuna Norveçli sporcular damga vurdu. Sebastian Foss-Solevag, salise fark ile Avusturyalı rakibinin önünde yarışmayı tamamlarken, bronz madalya ise yine bir başka Norveçli'ye, Henrik Kristoffersen’e gitti. 

Solevag, Avusturyalı Pertl’e 0.21 saniye fark atarak Cortina d’Ampezzo slalomunu kazanmış oldu. Başarılı sporcu, sezonu üçüncü sırada tamamlarken, Avusturyalı Pertl ise birinci oldu. İtalyan kayak sporcusu Alex Vinatzer ise bugün İtalya’daki karşılaşmayı dördüncülükle bitirerek, genel sıralamada ikinciliği elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler