Sezonu gençlerle tamamlayın! Taraftar bu kadar acı çekmez

06.01.2024 - 15:08 | Son Güncellenme: 06.01.2024 - 15:11

Ajansspor yazarı Cezayir Doğan, Beşiktaş'ın kendi evinde Kasımpaşa'ya 3-1 kaybettiği maçı yorumladı. Doğan, "Sezonu gençlerle tamamlayın! Taraftar bu kadar acı çekmez" dedi.

Sezonu gençlerle tamamlayın! Taraftar bu kadar acı çekmez

Cezayir DOĞAN

Geçen haftaki yazımda Beşiktaş-Kasımpaşa maçı ile ilgili şunları söylemiştim “Kasımpaşa’nın Beşiktaş’a yenilmeyeceğini düşünüyorum. Hatta Kartal’ın kazanma hırsı mağlubiyet bile getirebilir çünkü Paşa bu ligin en iyi ‘kontra atak’ oynayan takımı!”

Ben bu maça dair tahminde bulunurken Paşa’nın kontra atak futboluna dikkat çektim ama dakika 80 ve maç 1-1 devam ederken Beşiktaş ceza sahası içerisinden tam 5 Kasımpaşalı oyuncu vardı. Bunu nasıl okumak lazım; Beşiktaş kendi evinde bile artık korkulan bir takım olmaktan çıktı mı demeliyiz, Kasımpaşa’nın futbol anlayışındaki değişim ile mi açıklamalıyız. 3 gol dışında kaçan ya da kalecinin kurtardıkları ve direkten dönen 2 top daha vardı. Yani Kasımpaşa farkı artırabilecek bir oyun ortaya koydu.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu’nun önde baskı ile oynattığı futbol, kırılgan Beşiktaş defans hattını çabuk çözdü. 17 yaşındaki Taylan Aydın ve Yasin Özcan’ın stoperde Cenk ve Muleka’ya kurduğu üstünlüğü de kimse göz ardı etmemeli. Hatta çıkış için formül arayan Beşiktaş yönetiminin de bu cesur hamleyi örnek alması gerektiğini düşünüyorum. Bırakın devre arası ne getireceği belli olmayan futbolcular peşinde koşmayı, gençleri takıma monte edin ve sezonu onlarla tamamlayın. Eminim sonuçlar kötü gelmeye devam etse de taraftar bu kadar acı çekmez…

Senin için hazırladığımız haberler