Seyirciden kırmızı alarm

15.09.2015 - 12:21 | Son Güncellenme: 15.09.2015 - 12:21

Sabri Ugan, haftanın karmasını, futbolcusunu, golünü, hakemini, olayını hatta 'güzelini' seçti, kısacası haftanın tüm panoramasını ortaya koydu...

Ligimizde kaliteli, izlenebilir, taraftarı maça geldiğine pişman etmeyen futbol anlayışına sahip takımlar bir elin parmağını geçmiyor...

Neden?

Belki de Türkiye'deki futbol oynamaktan öte oynatmamaya yönelik olduğu içindir.

Peki iyi futbolun en büyük ihtiyacı nedir?

Seyirci...

Seyirci yokluğu, futbolcuların taraftarı rüzgarını arkasına almaması, boş tribünler de iyi futbolun önünde duran en büyük engel değil midir?

Geride bıraktığımız hafta, tribünler bir kez daha alarm verdi.

Futbolumuzu yönetenler ne yapmalı ne etmeli, futbolseveri tribüne çekmeli..

Onu bilir onu söylerim.

Haftanın karmasını bu hafta 4-4-2 formatıyla oynatıyorum.

İşte 11'im..

KALECİ

MUAMMER ZÜLFİKAR - Mersin İdmanyurdu
Mersin İdmanyurdu'nun kopardığı beraberlikte başrol kaleci Muammer'indi. Futbol tabiriyle kalesinde adeta devleşti ve haftanın karmasında eldivenleri kaptı...

SAĞBEK

CAVANDA – Trabzonspor
İstikrarlı çizgisini sürdürüyor... Ne savunmada ne de ofansif katkısında eksiği yok. Cavanda, Kayserispor deplasmanında da takımının en iyi ismiydi.

STOPER

MEHMET TOPAL – Fenerbahçe
Kasımpaşa çok etkili görünmese de, Mehmet Topal zorunlu görev yerinde, karşılaşmayı hatasız tamamladı ve Vitor Pereira'nın da özel övgüsünü aldı.

STOPER

CANER OSMANPAŞA - Akhisar Belediyespor
Takımı yaklaşık 35 dakika 10 kişi oynarken, savunma anlayışıyla maçın golsüz kapanmasında önemli rollerden birine sahipti.

SOLBEK

ZİYA ERDAL- Sivasspor
Bu sezon ilk maçına çıkarken, şanssız geçen dönemi bir de gol atarak noktaladı. Sivasspor'un sol kanadına yeniden soluk getiren bir performansla oynadı.

ORTA SAHA

DE SOUZA – Fenerbahçe
Tam bir görev adamı. Gösterişsiz futboluyla Pereira'nın taktik anlatışının kilit isimlerden biri... De Souza orta alanda defansif görevini, bir de golle taçlandırdı.

ORTA SAHA

ALBAN MEHA - Torku Konya
Ankara deplasmanında 1 gol - 1 asistle galibiyetin mimarı olurken, sadece bu hafta değil 4 haftalık performansıyla; tam isabet bir transfer olduğunu gösterdi...

SOL ÖN

GÖKHAN TÖRE – Beşiktaş
Beşiktaş'ın unutulmazlarından Sanlı Sarıalioğlu dedi ki, "Herkesi yürür gibi geçiyor.  Çok başka bir yıldız" Fazla söze gerek yok. Müthiş bir maç çıkardı.

SAĞ ÖN

BALADZ DZSUDZSAK – Bursaspor
Takımını Gençlerbirliği’ni 3-2 mağlup ettiği maça damgasını vurdu... 2 gol, 1 asistle oynayan Baladz Dzsudzsak, Bursaspor'un ilk 3 puanının başrol oyuncusuydu.

FORVET

MARIO GOMEZ- Beşiktaş
Beklenen patlamayı 2 golle yaptı. Son resmi golünü 23 Nisan'da atan Mario Gomez oyunun ilk anından sonuna kadar Başakşehir kalesinde ağırlığını hissettirdi…

FORVET

SAMUEL ETO'O
Antalyaspor'un yıldızı Samuel Eto'o,  4 maçta rakip fileleri 5 kez havalandırdı. Dünyaca ünlü Eto'o en azından bugüne kadarki performansıyla gözlerimizin pasını sildi.

Şimdi de iz bırakanlara bir göz atalım...

HAFTANIN FUTBOLCUSU - MUAMMER ZÜLFİKAR
Mersin İdman Yurdu'nun kötü gidişi durdurmak için aradığı ilaç oldu... Nereden baksanız en az 5 top çıkardı. Galatasaray'ın gol girişimlerinin önünde duvar gibiydi.

HAFTANIN TAKIMI - TORKU KONYASPOR
Osmanlıspor gibi zorlu bir deplasmandan gelen galibiyet çok önemliydi. Üstelik bunu 10 kişiyle başardılar.

HAFTANIN GOLÜ

NDIAYE – OSMANLISPOR
Bu hafta estetik anlamda çok gol var mıydı tartışılır… Osmanlısporlu N'Diaye'nin kaleci Serkan Kırıntılı'nın solundan 90'a bıraktığı top bence haftanın golüydü.

HAFTANIN HAKEMİ

Hüseyin Göçek | Kayserispor – Trabzonspor
Karşılaşmanın kontrolünü hep elinde tuttu...

Maçta derslik bir pozisyon vardı. Simic topu dizinden kafasına taşıdı ve kalecisine pas verdi. Kural bunu centilmenliğe aykırı hareket olarak değerlendiriyor. Hüseyin Göçek doğru bir uygulama yaptı.

HAFTANIN GÜZELİ

ERKAN ZENGİN – Trabzonspor
Simic'in hareketi sportmenlik dışı hareketti. Trabzonspor endirekt vuruş kullanacaktı. Ama bu pozisyon öncesi Kayserisporlular topu Zeki Yavru'nun tedavisi için taca göndermişti. Erkan Zengin bunu dikkate aldı ve topu doğrudan Hakan Arıkan'a pas gibi kullandı.

Haftanın güzeli Erkan oldu...

HAFTANIN AYIBI

Seyirci Sayısı
Tribünlerden artık kırmızı alarm geliyor. Futbolu yönetenlerin bir an önce şapkayı önüne koyup durum değerlendirmesi yapması gerekiyor…

Çünkü, şapka düştü kel göründü...

Futbolseverler tribünleri ciddi ciddi terk ediyor.

HAFTANIN SÖZÜ

Mesut Bakkal - Mersin İdmanyurdu
Galatasaray beraberliğinin hemen ardından çok kısa bir cümlede adeta futbol felsefesi yaptı. Mesut Bakkal dedi ki! “Zaten kişilikli oynarsanız buradan puan alırsınız, yoksa alamazsınız.”

HAFTANIN SERTİ

Hamza Hamzaoğlu – Galatasaray
Çünkü, dedi ki;
“Bugüne kadar hakemler hakkında hiçbir şey konuşmadık. Ama biz susunca hiçbir şeyi görmüyoruz sanıyorlar. Geçen sezon rakiplerin bizden 45 dakika fazla oynadığının farkındayız, biz her şeyin farkındayız. Geçen hafta Carole'a çok kolay iki sarı kart çıktı. Ama başkalarına çıkmadığını görüyoruz. Susuyorsak efendiliğimizden susuyoruz. Yine susacağım. Tehdit etmiyorum ama biraz daha dikkatli olsunlar”.

HAFTANIN FOTOĞRAFI

Sağanak yağış İstanbullular'a zor anlar yaşattı. Özellikle Anadolu yakasında etkili olan yağışlı hava nedeniyle yollar göle dönerken, sağanak yağış Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'yı da etkiledi...

Evinin yakınlarında bulunan marketten alışveriş yapan Pereira, 20 santimetreyi bulan su birikintilerinin arasından güçlükle ilerledi. Görüntüler haftanın fotoğrafıydı. 

Senin için hazırladığımız haberler