(YAZILI ÖZET) Lens - Sevilla maç sonucu: 2-1

12.12.2023 - 22:51 | Son Güncellenme: 12.12.2023 - 22:58

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. hafta mücadelesinde Lens sahasında Sevilla ile karşılaştı. Maç 2-1 ev sahibinin üstünlüğü ile sonuçlandı. İşte özet, goller ve detaylar..

(YAZILI ÖZET) Lens - Sevilla maç sonucu: 2-1

AJANSSPOR HABER

Şampiyonlar Ligi B grubunda Lens'e deplasmanda 2-1 mağlup olan Sevilla, grubu sonuncu sırada tamamladı ve Avrupa Kupası şansını kaybettti. Sevilla, geçen sene Avrupa Kupası'nı müzesine götürmüştü.

Nampalys Mendy oyuna devam edemedi 

Lens'in orta saha oyuncusu Nampalys Mendy 24. dakikada adale sakatlığı yaşayarak oyundan çıktı. Nampalys Mendy'in yerine karşılaşmaya Neil El Aynaoui girdi.

Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı 

Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. hafta maçı olan Lens - Sevilla karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 golsüz beraberlikle tamamlandı.

Maçta ilk gol Przemyslaw Frankowski'den geldi 

Lens -Sevilla maçında ilk gol ev sahibi ekipten geldi. Sevilla'lı oyuncu Soumare'nin Medina'ya yaptığı faul sonrası hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Przemyslaw Frankowski hata yapmayarak topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçiren gol kaydetti.

Sergio Ramos penaltıda hata yapmadı

Karşılaşmanın 82. dakikasında En Nesyri'yi çekerek düşüren Medine penaltıya sebebiyet verdi. Penaltıda topun başına geçen Sergio Ramos panenka vuruşu  ile topu ağlara gönderdi ve karşılaşmada skoru 1-1'e getirdi.

Lens son dakikada üç puannı aldı 

Lens, Sevilla karşısında 90+6'ıncı dakikada Florian Sotoca'nın asistinde Angelo Fulgini'nin kaydettiği gol ile üç puanı alırken, İspanyol ekibi Sevilla'nın umutlarını bitirdi. 

Sergio Ramos en golcü savunma oyuncusu oldu

Sergio Ramos, Lens karşısında kaydettiği gol ile Şampiyonlar Ligi'nde Roberto Carlos'ugeride bıraktı ve Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü savunma oyuncusu oldu.

UEFA Kupasını en çok kazanan Sevilla kupada yok

UEFA Avrupa Ligi'ni 5 defa kazanarak en fazla kupayı müzesine götüren İspanyol ekibi Sevilla, bu sene kupada yer almayacak.

Tarihinde ilk kez sonuncu oldu 

Sevilla, Şampiyonlar Ligi'nde 6. hafta maçında deplasmanda Franda ekibi Lens ile karşılaştı. Sevilla, Lens'e 1-0 mağlup olarak  tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde  grubu 4. olarak tamamladı ve turnuvaya bu sezon veda etti.

Şampiyonlar Ligi'ne gruplarda elen 5. İspanyol ekibi oldu 

Sevilla, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 6 karşılaşmayıda (3B, 3M) kazanamayarak grublarda maç kazanamayarak elenen 5. İspanyol takımı oldu. Daha önce Deportivo Alaves, Atletico Madrid, Villarreal, Real Sociedad, Şampiyonlar Ligi grup aşamasında maç kazanamadan turnuvaya veda etmişti.

Lens yoluna Avrupa Ligi'nde devam ediyor 

Şampiyonlar Ligi'nde grubun son maçında Sevilla ile karşılaşan Lens mücadeleyi 1-0 kazanarak 3. sırada tamamladı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.  

Senin için hazırladığımız haberler