85. Dünya Spor Yazarları Birliği Kongresi Seul'de Düzenlenecek

08.05.2023 - 18:04 | Son Güncellenme: 08.05.2023 - 18:40

85. Dünya Spor Yazarları Birliği Kongresi 8-12 Mayıs arasında Güney Kore'nin başkenti Seoul'de düzenlenecek. İşte detaylar...

85. Dünya Spor Yazarları Birliği Kongresi Seul'de Düzenlenecek

AJANSSPOR-HABER

Dünya Spor Yazarları Birliği Güney Kore'de bir araya geliyor. 85.'si düzenlenecek Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Kongresi, 8 Mayıs 2023'te Güney Kore’nin başkenti Seul’de başlayacak.

Türkiye'yi 2 isim temsil edecek

100’u aşkın ülkeden delegelenin yer alacağı kongrede Türkiye Spor Yazarları Derneği'ni AIPS Yönetim Kurulu 1.Başkan Yardımcısı Esat Yılmaer ve AIPS Avrupa Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Murat Ağca temsil edecek.

Yeni tüzük görüşülecek

Rusya ve Belarus’un uluslararası sporda bulunduğu konum, Ukrayna’daki spor yazarlarının durumu, 2024'te düzenlenecek Paris Olimpiyat Oyunları, uluslararası spor medyasında toplumsal cinsiyet eşitliği ve yapay zekanın medyaya etkileri gibi konular başta olmak üzere birçok başlığın ele alınacağı kongrede, birliğin yeni tüzüğü de görüşülecek.

İlgini Çekebilir
Ertuğrul Doğan, TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti
Habere Git

Güney Kore'de yılın en büyük etkinliği

2011 ve 2017’nin ardından son 12 yılda 3. kez dünya spor medyasına ev sahipliği yapacak olan Güney Kore'deki kongre, ülkenin bu yıl düzenleyeceği en büyük spor etkinliği olacak. Kongre boyunca çeşitli sunum, etkinlik ve ziyaretler gerçekleşecek.

Ödüller sahibini bulacak

Bu yıl 5. kez yapılan  uluslararası AIPS Sport Media Awards (AIPS Spor Medyası Ödülleri) yarışmasında kazanan gazetecilere ödülleri, Seul’deki kongre kapsamında düzenlenecek gala gecesinde takdim edilecek.

1830 eser değerlendirilecek

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 138 ülkeden toplam 1830 eserin katıldığı yarışmada 11 kategoride 33 spor yazarı adlarını finale yazdırdı. Kazanan isimler,  9 Mayıs Salı akşamı Sofitel Ambassador Seoul Hotel’deki törende ödüllerini alacak.

İlgini Çekebilir
TSYD'den "Omuz Omuza" kampanyasına 120 bin TL
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler