Serileri bitti! Şampiyonluk yolunda...

14.07.2020 - 00:24 | Son Güncellenme: 14.07.2020 - 00:33

Süper Lig'in 32. haftası, şampiyonluk yarışı veren Başakşehir ve Trabzonspor için çok zor geçti.

Serileri bitti! Şampiyonluk yolunda...

Eren TUNCAY - AJANSSPOR

Ligde artık son iki haftaya girilirken, hem Başakşehir hem Trabzonspor aldıkları sonuçlarla birbirlerine ettikleri ikramı ellerinin tersiyle geri çevirdi. Başakşehir, Konyaspor deplasmanında 1-0 öne geçmesine rağmen 4-3 kaybederken; Trabzonspor ise Denizlispor karşısında ilk yarısını 1-0 önde kapattığı mücadeleyi 2-1 kaybetti.

Kıran kırana şampiyonluk yarışı

2019-2020 Süper Lig şampiyonluğu için dişe diş bir mücadele veren iki ekipten Başakşehir, Trabzonspor'un kaybettiği bugün galibiyet alsaydı, kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunu kazanacaktı. İstanbul ekibi ayrıca böylece Süper Lig tarihinde şampiyonluk yaşamış 6. kulüp olacaktı.

Trabzonspor ise, devresini önde kapattığı maçı bugün kazansaydı, Başakşehir mağlup olduğu için son iki haftaya girilirken puan farkını 1'e indirecekti.

Uzun zamandır yenilmiyorlardı...

Başakşehir ve Trabzonspor, aldıkları mağlubiyetlerle uzun süredir devam ettirdikleri yenilmezlik serilerine de veda etmiş oldular. Başakşehir, Konyaspor mağlubiyetiyle 12 maç sonra ligde ilk kez maç kaybetti. Trabzonspor ise, Denizlispor'a yenilerek 16 maç sonra ligde ilk kez mağlup oldu.

Başakşehir için bir şey değişmedi

32. haftada Başakşehir'in mağlubiyeti, Trabzonspor'un da yenilmesiyle lacivert-turunculu takıma bir kayıp yaratmadı. 66 puanda kalan Başakşehir, 62 puandaki Trabzonspor'un 4 puan önünde liderliğini sürdürüyor.

Haftaya şampiyonluk gelebilir

Süper Lig'in 33. haftasında lider Başakşehir, kendi sahasında ligde tutunma mücadelesi veren Kayserispor'u konuk edecek. İstanbul ekibi, maçı kazandığı takdirde Trabzonspor'un alacağı sonuca bakmadan Süper Lig şampiyonluğunu ligin bitimine 1 hafta kala ilan etmiş olacak.

Senin için hazırladığımız haberler