Serie A'nın yeni takımından imza şov! 17. transfer Real Madrid'den

26.08.2024 - 12:00 | Son Güncellenme: 26.08.2024 - 12:16

İtalya Serie A yeni ekibi Como, Real Madrid'in 19 yaşındaki genç hücum oyuncusu Nico Paz'ı kadrosuna kattı. Böylece Como, 17. transferini gerçekleştirdi.

Serie A'nın yeni takımından imza şov! 17. transfer Real Madrid'den

AJANSSPOR - HABER

21 yıl aradan sonra Serie A'ya geri dönen Como'dan transfer şov devam ediyor. Serie A'nın yeni ekibi, Real Madrid'in 19 yaşındaki genç hücum oyuncusu Nico Paz'ı kadrosuna katarak 17. transferini gerçekleştirdi.

3 yıllık sözleşme

İtalyan ekibi, genç oyuncuyla 2028 yılına dek sözleşme imzaladı. Real Madrid, Nico Paz'dan 6 milyon Euro bonservis kazanacak.

Nico Paz'ın performansı

Şu ana dek kariyerinde 70 maça çıkan Nico Paz, 18 gol ve 7 asistlik performans sergiledi.

Como'dan 17. transfer

Serie B'den Serie A'ya yükselen Como, Nico Paz ile bu sezonki 17. transferini yaptı.

İtalyan ekibi daha önce Andrea Belotti, Raphael Varane, Alberto Moreno, Pepe Reina ve Alberto Dossena gibi isimleri kadrosuna dahil etmişti.

Como'nun mucize yükselişi

2003 yılında Serie A’dan düştükten sonra mali ve sportif olarak çöküşte olan takım Serie D’ye kadar gerilemişti. Ancak 2019 yılında SENT Entertainment tarafından satın alınması, Como'nun kaderini değiştirdi. Bu el değiştirmeden itibaren istikrarlı yükseliş devam etti. Hartono kardeşlerin takımı Serie C’deyken yönetimi devralmasından sonra Como 1907, 2019 senesinden 2024 yılına kadar iki lig atlayarak Serie A’ya kadar yükseldi. Como 21 yıllık uzun bir aradan sonra Serie A'ya geri dönmüş oldu.

Yıldızlar geçidi

Como'nun Serie A'ya dönüşünde, eski Arsenal ve Barcelona yıldızı Cesc Fabregas, 2022 yılında Como'ya transfer olarak büyük ses getirmişti. Fabregas, saha içi ve saha dışında liderliği sayesinde ise yeşil sahalara veda edip, Como 1907’nin teknik direktörlüğüne adım atmıştı. Ayrıca Arsenal ve Fransa efsanesi Thierry Henry’nin de kulübün ortaklarından birisi olduğu ve transferler sürecinde de kulübe yardım ettiği öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler