Sergen Yalçın'ın istediği oldu: Beşiktaş Avrupa'da yok!

04.11.2021 - 15:07 | Son Güncellenme: 04.11.2021 - 15:16

Dün gece Sporting karşısında üçlü defansif orta saha hattı ile çıkan Sergen Yalçın, maç sonundaki açıklamasında 'Şampiyonlar Ligi bize ağır geldi' dedi.

Sergen Yalçın'ın istediği oldu: Beşiktaş Avrupa'da yok!

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Beşiktaş, sezon başında çifte kupayı almış Sergen Yalçın ile devam kararı aldı. Miralem Pjanic, Mitchy Batshuayi, Alex Teixeira transferleri, Rachid Ghezzal ve Valentin Rosier'in tutulmasıyla tarihinin en iyi kadrolarından birini kurdu.

Futbol ulemalarının Beşiktaş tahmini

Şampiyonlar Ligi kurası çekildiğinde basın ve sosyal medya ulemaları Beşiktaş'ın güzel bir grupta olduğunu ve buradan rahat çıkacağı iddiasında bulundu. Onlara göre Beşiktaş, en kötü Sporting Lizbon'u geçip yoluna Avrupa Ligi'nde devam ederdi.

Hayal ile gerçek dünya farkı

Böylesine takımları küçük görmek bize özgü. Hayal ile gerçek dünya arasındaki fark sahada görüldü. Sergen Yalçın, kuralar çekildiği gün "Böyle bir grupta neyin ne olacağı belli olmaz" demişti. Oynanan 4 maçın ardındaki tablo maalesef Beşiktaş'ın Avrupa'daki durumunu belli etti.

Beşiktaş puan alabilecek mi?

Beşiktaş, ikinci maçlar sonunda kendisi gibi puan alamayan Sporting Lizbon'la üst üste yaptığı iki karşılaşmada toplam 8 gol yedi ve mucizeler olmazsa Avrupa'ya veda etti.  Siyah beyazlıların en kötü kadroları bile Devler ligi'ni puan almadan bitirmedi. Beşiktaş, Ajax ve Dortmund maçlarından istediği sonuçları alamazsa istenmeyen bir durumla karşı karşıya kalacak.  3 yıl önce Şenol Güneş yönetiminde grup lideri olarak Şampiyonlar Ligi'nden çıkan Beşiktaş'ın geldiği durum düşündürücü.

Sergen Yalçın'ın en büyük hatası

Böyle olmamalıydı. Burada bir hata varsa kişisel değil ortak. Sergen Hoca,bütün sorumluluğu üstüne aldı. Ancak maçlar oynanmadan söylediği "Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak istiyoruz. Üçüncü olup Avrupa Ligi'nde devam etmeyi açıkcası istemiyorum" saha içindeki yanlışlarının önüne geçti. Belki Beşiktaş'ın Avrupa'daki iddiasını göstermek için dile getirilen bu sözler futbolcuların kafasına işledi. Böylece Lizbon deplasmanındaki goröntü ve oyun ortaya çıktı.

Saha içinde yanlış tercihler

Lizbon deplasmanında Sergen yalçın, kendisine göre en iyi 11'i çıkardı. Oyuncuların form durumu, antrenman verileri, sakatlık durumunu gözeterek çıkardığı 11 istenileni veremedi. Gol yememek için sahaya sürülen Atiba Hutchinson, Mehmet Topal ve Josef de Souza üçlüsü ilk yarıda ağlarda görülen 3 topla çöktü.  Bu üçlüyle üretkenlik sağlamak zaten mümkün değildi. Can Bozdoğan, Salih Uçan, Oğuzhan Özyakup gibi isimler burada değerlendirebilirdi.

Alex Teixeira, iş işten geçtikten sonra girdi

Sakatlıklar nedeniyle Beşiktaş'ın en yaratıcı ismi olarak görülen Alex Teixeira, ikinci yarının başında oyuna dahil edildi. Ama zaten orada skor 3-0'dı ve iş işten geçmişti. Teixeira, rakip savunmanın arasında kayboldu.

Neden Kenan Karaman?

Beşiktaş'ta oynadığı karşılaşmalarda etkisiz bir görüntü veren Kenan Karaman dün yine sahadaydı. Maalesef yine verim alınamadı. Onun yerine sol bekte Fabrice N'Sakala görevlendirilip sol öne Rıdvan Yılmaz koyulabilirdi. Bu durumda Larin santrafor bölgesine çekilirdi.

Zorlu viraj Trabzonspor

Avrupa hayalinin bitmesiyle Beşiktaş'ın bütün ilgi odağı artık lige dönecek. Lider Trabzonspor ile yapılacak maç zorlu bir viraj olarak karşısına çıkıyor siyah beyazlıların karşısına. Buradan çıkarılacak ii bir sonuç sonrası milli ara Beşiktaş'a ilaç gibi gelebilir. Aksi bir sonuçsa tartışmaları büyütebilir.

Sakatlık sorunu halledilmeli

Son olarak son zamanlarda Beşiktaş'ta bu kadar sık adele sakatlığı yaşandığını hatırlamıyorum. Bu nedeni hâlâ bulunulamadı. Antrenmanlarda bir sorun varsa oraya bir uzman kişi desek vermeli. Yoksa bu kadroya yazık olacak.

Senin için hazırladığımız haberler