Antalyaspor'da Dario Saric ve Adam Buksa için FIFA tehlikesi

24.02.2024 - 09:58 | Son Güncellenme: 24.02.2024 - 10:11

FIFA tarafından gelen transfer engelini kaldıramayan Antalyaspor, sezon başında satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattığı Dario Saric ve Adam Buksa'yı elinden kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. İşte detaylar...

Antalyaspor'da Dario Saric ve Adam Buksa için FIFA tehlikesi

AJANSSPOR - HABER

FIFA tarafından 12 Ocak’ta Süper Lig’den 7 kulübe gelen transfer engelini kaldıramayan sadece Antalyaspor olurken, Kırmızı-Beyazlılar devre arasında kadrosuna takviye yapamadı. Kadrosundan 6 isimle yollarını ayıran ve kadroda kalan mevcut futbolcularıyla yola devam edecek Kırmızı-Beyazlılar, önemli bir tehlikeyle de karşı karşıya kaldı.

Dario Saric ve Adam Buksa için son tarih Mayıs

Kırmızı-Beyazlıların sezon başında İtalyan ekiplerinden Palermo’dan satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna kattığı Dario Saric'in ve Lens'ten aynı yolla imza artırılan Adam Buksa'nın bonservislerinin alınması da FIFA’dan gelecek karara bağlı olacak. Antalyaspor Yönetimi’nin opsiyonu kullanmak için mayıs ayına kadar süresi bulunurken, söz konusu süre içerisinde transfer engelini kaldırmaması halinde bu hakkını kaybedecek.

Saric'in transfer taksidi de var

Dario Saric’i 200 bin Euro kiralama ve 1.2 milyon Euro satın alma opsiyonuyla kiralayan Antalyaspor, başarılı futbolcunun ilk taksidini geçtiğimiz aylarda yatırdı. Kırmızı-Beyazlıların sezon sonuna kadar 100 bin Euro olan ikinci taksidi de yatırması gerekiyor. En geç mayıs ayında transfer engelinin kaldırılması ve opsiyonun kullanılması halinde Palermo kulübüne bonservis için peşin para verilmesi gerekmeyecek.

Ödemeler gelecek sezon başlayacak 

Antalyaspor’un, kiralama ücretini yatırması ve transfer engelini kaldırabilmesi halinde Dario Saric’in bonservisini almasının önünde büyük bir engel bulunmuyor. Boşnak futbolcu için yaklaşık 1.3 milyon Euro ödemesi gereken Kırmızı-Beyazlılar, bunu 4 taksitte yapacak. Taksitler de 2024-2025 sezonunda başlayacak.

Fenerbahçe takip ediyordu 

Antalyaspor’da gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan Dario Saric, bir dönem Fenerbahçe’nin de ilgisini çekti. Sarı-Lacivertlilerin Başkanı Ali Koç, dönemin Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel ile temas kurarak, Boşnak futbolcunun durumunu sordu. Antalyaspor formasıyla toplamda 22 maça çıkan 26 yaşındaki futbolcu, 3 kez gol sevinci yaşadı.

Luiz Adriano dosyası da geliyor 

Antalyaspor’un hali hazırda Erkan Eyibil, Amar Gerxhaliu ve Gustavo Blanco Leschuk’tan kaynaklı yaklaşık 780 bin Euro’luk transfer engeli bulunurken, yeni dosyalar da kısa süre içerisinde kulübe ulaşacak. Kırmızı-Beyazlılarla geçtiğimiz sezonun devre arasında sözleşmesini tek taraflı olarak fesih eden Luiz Adriano’nun açtığı davanın kısa süre içerisinde sonuçlanması ve Kırmızı-Beyazlıların söz konusu davalar için ödemesi gereken miktar yaklaşık 1.5 milyon Euro olacak.

Buksa da aynı durumda

Antalyaspor kadrosunda yer alan Adam Buksa da Dario Saric ile aynı durumu paylaşıyor. Yaklaşık 4.5 milyon Euro satın alma opsiyonu bulunan Polonyalı golcüsünün kadroda kalabilmesi için Kırmızı-Beyazlıların mayıs ayına kadar transfer engelini kaldırması gerekiyor. 

Adı Galatasaray ile anılmıştı

Bu sezon Antalyaspor formasıyla 25maçta 12 gol ve 2 asistlik performans sergileyen Adam Buksa'nın, kırmızı beyazlı takıma transfer olmadan önce Galatasaray'ın transfer gündeminde yer aldığı iddia edilmişti.

"Teklifleri değerlendirmekten mutluluk duyarım" demişti

Adam Buksa, geçtiğimiz günlerde katıldığı Polonya'da yayın yapan Kanale Sportowym canlı yayınında "İstanbul takımlarında oynamak ister misin?" sorusuna, "İstanbul kulüplerinden gelecek teklifleri değerlendirmekten mutluluk duyarım" diye yanıt verdi.

Antalyaspor ligde 7. sırada

Süper Lig'de 26. hafta sonnuda 35 puanla 7. sırada bulunan Antalyaspor, sezona teknik direktör Nuri Şahin ile başlamış, Şahin'in Borussia Dortmund'a gitmesinin ardından takımı Sergen Yalçın'a emanet etmişti. 

Kırmızı beyazlılar, Yalçın yönetiminde ligde 9 karşılaşmada 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi elde ederken, Türkiye Kupası'nda Pendikspor'u 5. tur maçında 2-1 mağlup edip, son 16 tur karşılaşmasında Beşiktaş'a 2-1 yenilerek elenmişti.

Senin için hazırladığımız haberler