Sergen Yalçın: "Üç yıllık kontrat yaparsam, tazminatı çakarım"

31.08.2021 - 13:52 | Son Güncellenme: 31.08.2021 - 14:16

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, uzun kontratlı anlaşmalar ve tazminat alma konusunda önemli açıklamalar yaptı. Yalçın, "Üç yıllık kontrat yaparsam, tazminatı çakarım" dedi.

Sergen Yalçın: "Üç yıllık kontrat yaparsam, tazminatı çakarım"

AJANSSPOR - DETAY HABER

Beşiktaş'ı geçen sezon çifte kupayla mutlu sona ulaştıran teknik direktör Sergen Yalçın, TRT Spor'da konuk olduğu Yüzde 100 Futbol programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Rıdvan Dilmen ve Erbatur Ergenekon'un sorularını yanıtlayan Yalçın'ın 3 yıllık sözleşme ve tazminat konusunda yaptığı açıklamada Abdullah Avcı'nın siyah beyazlılardan aldığı tazminatı akla getirdi. Yalçın, yaptığı açıklamada ezber bozdu.

"Kontrat değil başarı tutar"

Her fırsatta uzun vadeli kontratların Türkiye'de bir anlamı olmadığını, her şeyin başarıya endeksli olduğunu vurgulayan Yalçın, bu görüşlerini dün akşam da tekrarladı. Yeni sezon için Beşiktaş ile yaklaşık 1 ay süren bir sürecin ardından sözleşme imzalayan Yalçın, neden uzun vadeli kontrata sıcak bakmadığını bir kez daha açıkladı. Yalçın, "Üç yıllık bir sözleşme yaparsam tazminat madedesi koyar ve alırım da" dedi.

"Ben kulübü yük altına sokmam"

Uzun vadeli kontratın kendisini bağlayacağını kaydeden Yalçın, "3 sene kontrat yaparsam eğer, tazminatı çakarım sana. Üç sene tazminatını yazarım. Alırım o tazminatı senden daha sonra. ‘Vermem’ diyemezsin bana. Ben diyorum ki ‘Kulübü böyle bir yükün altına neden koyayım?’ Gerek yok ki buna! Hocam, sen bana 3 sene kontrat teklif edersen, beni bağlarsan, ben de seni bağlarım öyle. Ben gitmiyorum ki bir yere, beklerim. Allah razı olsun, taraftarımız bizi çok seviyor. Ama ben kulübümü zor duruma sokmak istemiyorum yani. Benim derdim o. Anadolu’da hiçbir ekipten tazminat almadım. Kontratlarımın hepsi 1 senelik ve tazminat eklemiyorum" dedi.

Abdullah Avcı'ya destek mi?

Yalçın'ın bu açıklamaları özellikle sosyal medyada, Beşiktaş ile 3 yıllık kontratı feshedilince tazminat alan Abdullah Avcı'yı haklı bulduğu şeklinde yorumlandı. Hatırlanacağı üzere, Fikret Orman döneminde Beşiktaş ile yıllık 12 milyon liradan 3 yıllık sözleşme imzalayan Avcı ile Ahmet Nur Çebi yönetimi Ocak 2020'de yolları ayırdı. Avcı, bunun üzerine kulüpten 3 yıllık ücrete tekabül eden 36 milyon liranın tamamını talep etti. Avcı, bu arada Trabzonspor ile Beşiktaş'tan aldığı maaşın yaklaşık yarısına tekabül eden 3 yıllık kontrat imzaladı.

Avcı 20 milyon lira tazminat aldı

Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), Avcı'nın Trabzonspor'dan aldığı maaşla Beşiktaş'tan aldığı arasındaki farkın ödenmesine hükmetti. Tahkime Kurulu'na yapılan itiraz da sonuç vermeyince Beşiktaş, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Avcı'ya faiziyle birlikte 20 milyon 12 bin lira tazminat ödendiğini duyurdu. Kulüp, adli yargıda bu tazminatın geri alınması içinse ayrı bir hukuki süreç başlattı.

Senin için hazırladığımız haberler