Serdar Tatlı değil Serdar Acı!

23.04.2021 - 15:39 | Son Güncellenme: 23.04.2021 - 16:23

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı, hakem atamalarıyla adeta "Benim adım Serdar Tatlı değil, Serdar Acı" dedirtiyor. MHK Başkanı, yıllardır yerleşik olan teamülleri yerle bir yaptı. Detaylar haberimizde...

Serdar Tatlı değil Serdar Acı!

AJANSSPOR HABER -

Süper Lig'de 37. haftada yarın yapılacak 5 müsabakada düdük çalacak hakemler belli oldu.

Galatasaray - Trabzonspor maçının hakemi Mete Kalkavan, Antalyaspor ile Galatasaray arasında oynanacak maçı da yönetecek. Mete Kalkavan'ın Antalyaspor - Galatasaray maçına atanması Halil Umut Meler'i hatırlattı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Fenerbahçe maçı sonrasında derbinin hakemi Halil Umut Meler hakkında açıklamalar yapmış, 'Halil Umut Meler bir daha maçımıza gelmesin' demiş ve MHK, bir hafta sonra oynanan Kasımpaşa - Beşiktaş maçında da Halil Umut Meler'e görev vermişti.

Merkez Hakem Kurulu, Serdar Tatlı döneminde yerleşik olan teamülleri yıktı. MHK, Tatlı döneminde üst üste iki kez Halil Umut Meler'i Beşiktaş, Mete Kalkavan'ı ise Galatasaray maçında görevlendirdi.

Kalkavan'ın Galatasaray karnesi

Peki Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz Mete Kalkavan hakkında neler söylemişti?

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Sevgili MHK; Mete Kalkavan’ı bizim maçlarımıza verme ya! Kalkavan, sana görev verildiğinde kabul etme kardeşim, bizim maçı yönetme" ifadelerini kullanmıştı.

Mete Kalkavan'ın bu sezonki Galatasaray karnesi:

▶Galatasaray  2-0 Erzurumspor     (Orta hakem)
▶G.Antep FK  1-2 Galatasaray       (Orta hakem)
▶Konyaspor    4-3 Galatasaray      (VAR hakemi)
▶Galatasaray  3-1 Göztepe            (Orta hakem)
▶Galatasaray  3-0 Hatayspor         (VAR hakemi)
▶Galatasaray  0-0 Fenerbahçe       (4.hakem)
▶Galatasaray  1-1 Trabznspor        (Orta hakem)

Özkahya, Beşiktaş'ın iki Ankaragücü maçında görev aldı

Mete Kalkavan'ı üstü üste iki kez Galatasaray, Halil Umut Meler'i ise üst üste iki kez Beşiktaş maçına atayan MHK, 35. haftada oynanan Beşiktaş - Ankaragücü maçında Halis Özkahya'ya görev vermişti.

Özkahya sezonun ilk yarısında oynanan Ankaragücü - Beşiktaş maçını da yönetmişti.

Aydınus 883 gün sonra G.Saray maçına atandı

MHK, Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray'ın deplasmanda oynadığı Hatayspor maçına ise 883 gün sonra Fırat Aydınus'u göndermişti.

Aydınus, Galatasaray'ın 2 Kasım 2018'de oynadığı Fenerbahçe maçını yönetmiş, 2-2 eşitlikle sonuçlanan maçta son düdüğün çalmasının ardından Roberto Soldado ve Younes Belhanda karşı karşıya gelmiş sonrasında yaşanan olaylarda iki takım oyuncuları birbirine girmişti. Yumruklaşmaya kadar giden kavga uzun süre devam etmişti.

Sonrasında yapılan açıklamada Soldado, Jailson ve N’Diaye’ye kırmızı kart, Belhanda’ya ise sarı kart çıktığı belirtilmişti.

Terim 10 maç ceza almıştı!

Derbi sonrasında Fırat Aydınus’un Fatih Terim hakkında yazdığı rapor doğrultusunda tecrübeli teknik adam 10 maç ceza almıştı.

Fatih Terim Aydınus'a ne dedi?

Söz konusu raporda Aydınus, Terim'in kendisine "Bu maçı siz bu hale getirdiniz. Bana, bundan sonra ya sen kalacaksın ya da ben. Şimdi çıkıp konuşmazsam Allah kahretsin. Yazıklar olsun sana be. Senin gibi hakemler bu maçların a...s..." dediği Hürriyet gazetesinde haber olarak yer almıştı.

'Allah’tan kork'

MHK, Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun teknik direktör olarak kulübede görev aldığı ilk maç olan Denizlispor karşılaşmasına Cüneyt Çakır'ı atamıştı. 

Çakır, geçtimiz sezon Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Fenerbahçe - Trabzonspor maçını yönetmiş, mücadeleye yedek kulübesinde başlayan Belözoğlu'na ise Alexander Sörloth ile tartışması ve itirazı sebebiyle çift sarıdan kırmızı kart göstermişti.

Gösterdiği tepki sonrasında sarı kart gören Belözoğlu itirazlarına devam ederken Çakır’a, “Allah’tan kork” sözlerini sarf etti.

Senin için hazırladığımız haberler