Serdal Adalı resmen aday! Camiaya mesaj, TFF'ye uyarı!

12.11.2023 - 11:11 | Son Güncellenme: 12.11.2023 - 11:57

Siyah-beyazlı kulüpte seçimler yaklaşırken Serdal Adalı adaylığını açıkladı. Adalı, adaylık yanı süre teknik direktör Rıza Çalımbay hakkında da konuştu.

Serdal Adalı resmen aday! Camiaya mesaj, TFF'ye uyarı!

AJANSSPOR HABER

Süper Lig devi Beşiktaş'ta Serdal Adalı, Hasan Arat'ın ardından Beşiktaş başkanlığına adaylığını koyan ikinci isim oldu. İşe Adalı'nın açıklaması ve detaylar...

''Bedeli ödemiş Beşiktaşlılardan biriyim''

Beşiktaş'ta Serdal Adalı, Beşiktaş adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu. Adalı, ''Büyük Beşiktaş ailesi, Beşiktaşımızın bugün tarihinde hiçbir döneminde eşi benzeri görülmemiş bir duruma sokulmuştur. Ulu Önder Atatürk'ün o eşsiz tespiti, adeta Beşiktaşımızın da sınavına dönüşmüştür. Dahili ve harici düşmanların bugün Beşiktaş'ı düşürdüğü duruma hiçbir Beşiktaşlı kayıtsız kalmamalıdır. Ben, bu camia için en ağır bedeli ödemiş Beşiktaşlılardan biriyim. Benim buna seyirci kalmam söz konusu olamaz. Bu süreçte adaylığımızı destekleyen isimlerden, camianın size vefa borcu var söylemlerini çok duyuyorum. Yapmaya çalıştıklarımızın Beşiktaş camiasında karşılık bulduğunu görmek bizi mutlu ediyor ve cesaret veriyor. Bugün de Kartal gibi hür ve bağımsızım. Hiçbir zaman hiçbir zaman kimsenin adamı olmadım.''

''Takımı yukarılara taşımamız lazım''

Serdal Adalı, transferlerine dair açıklamalarda bulundu. Adalı, ''Seçilmiş gibi bir an önce hazırlıklarımızı yapacağız. Ara transfere kadar bu transferin hangi futbolcular olacağını, kimlerle konuşacağımızı tespit edip aradan geçen süreyi kullanmak istiyoruz. Borçlar bizi hiçbir zaman ürkütmedi, ürkütmez de. Takımın, hocanın vereceği direktiflerle hangi noktaya takviye yapacaksa yaparız. Para yoksa cebimizden veririz. Takımı yukarılara taşımamız lazım. Taşımazsak elimizde ne yapacağını bilmeyen futbolcu topluluğu kalacak. Hocamızın istekleri doğrultusunda transfer çalışmalarına başlayıp 11 Ocak'a yani ara transfere kadar futbolcunun kampta geçirmesini sağlamak lazım. Boşa harcayacak zamanımız yok.'' dedi.

''Çok iyi bir yönetim kurulu olacak''

Yönetim kurulu kurduğuna dair açıklama yapan Adalı, ''Yönetim kurulumuz az çok oluşmaya başladı. Adayların isimlerini ben de bugün den telaffuz etmek istemiyorum. Çok iyi bir yönetim kurulu olacak. Profesyonel de olacak eski futbolcu da olacak. Gayet güçlü bir yönetim kurulumuz olacak.'' dedi.

''Transfer yapacağız''

''Camiada mental olarak bir yorgunluk var. Takımı tekrar kenetleyecek ve rakip takımlarla mücadele edebilecek büyük bir transfer düşünür müsünüz? sorusuna cevap veren Serdal Adalı, ''Tabii ki düşünüyoruz. Bu sene yapılan transferleri eleştirmek istemiyorum. Bunlarla sezon sonuna kadar devam edeceğiz. Takıma da fayda sağlayacak bir kaç tane güçlü transfer yapacağız. Bunun için de kulübün bütçesini zorlamadan gerekli finansmanı sağlayacak gücümüz var.'' dedi.

''O projeyi gerçekleştirmek istiyordum''

Beşiktaş'ın saha içindeki kötü sonuçları malum. Saha dışında da mücadele edilmesi gereken noktalar var. Bununiçin çalışma yaptınız mı?  Beşiktaş'ın yıllardır aldığı gayrimenkul yok. Böyle düşünceniz var mı? sorularını yanıtlayan Adalı, ''Önce ikinciden başlayayım. 2011'de Orhan Saka ile bir çalışmamız oldu. Birinci önceliğimiz Ümraniye'nin tapusunu almak. Bir önceki seçimde sormuşlardı. Projeniz var mı diye. Altyapıyla ilgili bir projemiz vardı. O projeyi gerçekleştirmek istiyordum. Bu akademiyi bitirmek istedim. Kısmet olmadı. Dışarıyla özellikle TFF'den gelen özellikle son bir senedir Beşiktaş'ın önünü kesmek için çalışma içinde. Makası son yıllarda Beşiktaş'ın aleyhine. Çok çabuk bir şekilde gerek takım, gerek tesis olarak onların seviyesine geleceğiz.'' dedi.

''Başka projeleriniz var mı?''

''En acil projem futbol takımını ayağa kaldırıp bir an önce yukarı kaldırmak. Her seçimde her başkanın projesini birlikte izledik. Bir tane 'şunu yapacağız' dedikleri projeler gerçekleşedi. İnsanlara yapamayaacağımız işleri söylemenin manası yok. Yapmamız gerekenleri biliyoruz. 12 senedir iki defa aday oldum. Bir defa yönetimde ikinci başkanlık yaptım 6 ay. Sıkıntıların nereden geldiğini biliyorum. Tesisleşmede bir kere Ümraniye konusunda geçen 3-4 senedir de Tarım Bakanlığı'na gidiliyor. Ümraniye'nin tapusunu alırsak rahmetli Süleyman Seba'dan sonra Beşiktaş'ımıza tapu kazandırmış olacağız. Arkadaşlarım projeleri hazırladı. Ama önceliğimiz acele futbol takımını ayağa kaldırıp yukarılara taşıyıp gelecek senenin projelerini yapmak. Gelecek sene şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşturmak ve şampiyon olmak. En önemli projemiz bu.''

''Şan Ökten Tesisleri'ni ben yapayım dedim''

Şan Ökten Tesisleri hakkında konuşan Adalı, ''Şan Ökten Tesisleri'ni ben yapayım dedim. Şu anda yıkılmış durumda. Ben başkan olsam da olmasam da her yönetime maddi manevi destek olabileceğim bir şey var mı diye sordum. Fikret başkana da Ahmet Başkan'a da gittim. Yap dedikleri bir şey olmadı. İnşallah Şan Ökten Tesisleri'ni yapıp Beşiktaş'a kazandırırız.'' dedi.

''Şubat'ta TJK'da seçim var''

TJK'nın başkanlığını yapıyorsunuz. Başkan seçilirseniz nasıl bir yol izleyeceksiniz? sorusuna cevap veren Adalı, ''Şubat'ta TJK'da seçim var. Benim için sorun değil. Daha önce TJK'da başkanken burada da aday oldum. Günde 20 saat çalışan biriyim.'' dedi.

''Mehmet Özdilek hocamızla devam edeceğiz''

Mehmet Özdilek hakkında konuşan Adalı, ''Dün Mehmet Özdilek hocamızla bir görüşme yaptım. Kazanırsak Mehmet Özdilek hocamızla devam edeceğiz. Futboldan gelen bir kişiye yönetimizde görev vermek istiyoruz. Rıza Hoca Beşiktaş'ın içinden gelmiş. Camianın içinden gelen bir hoca varken yeni arayışa girmek bana normal gelmiyor.'' dedi.

''Hele kendi evinde hiç sallayamaz''

''Beşiktaş'a hiç kimse parmak sallayamaz. Hele kendi evinde hiç sallayamaz. TFF ile ilişkilerimizi iyi götürmeyeçayışacağız. Ama Beşiktaş'ın hakkının en ufak şekilde yenmesine de müsade etmeyeceğiz. Beşiktaş dünyada en son parmak sallanacak kulüptür. Herkes birbirine saygı çerçevesinde işini yapmasına müsada edecek. Bir mücadeleyi farlı şekilde ve en sert şekilde de yaparız. Beşiktaş'ın maddi ve manevi zarar görmesine müsada ettirmem.'' dedi.

''Beşiktaş'a faydalı olacak her oluşumun içinde olurum. Hasan Bey (Arat) ve Emre (Kocabey) kardeşimle de görüşüyorum. Bizim camiamızda çalışacak kişileri zor ikna ediyoruz. İNsanlar burada paranın yanısıra emek de harcıyor. Matruşka lafı camiaya hiç yakışmıyor. Nihayetinde camiaya hizmet vermişler, zaman vermişler, emek vermişler, para vermişler. Hele ki benimle ilgili yakıştırmalar var. Bunu bana yapmasınlar. Beşiktaşlı geçmişimi herkes biliyor. bir teklif olursa ben her şeye uyarım. Yeterki Beşiktaş'a faydalı oluşum olsun.''

''İnşallah kaliteli bir seçim zamanı olur. Şimdiden tüm Beşiktaş camiasına hayırlı uğurlu olsun. Allah hem beni hem de aday olacak arkadaşlarımızı utandırmasın.''

Senin için hazırladığımız haberler