Sercan Yıldırım'dan Galatasaray Pişmanlığı! "O Zamanlar Toydum"

21.06.2023 - 23:44 | Son Güncellenme: 22.06.2023 - 00:30

Son dakika | Eski milli futbolcu Sercan Yıldırım, Galatasaray'a transfer olduğu dönemle ilgili yaşadığı pişmanlığı açıkladı. İşte tüm detaylar...

Sercan Yıldırım'dan Galatasaray Pişmanlığı! "O Zamanlar Toydum"

Bursaspor altyapısından yetişerek Galatasaray'da forma giyen eski milli futbolcu Sercan Yıldırım, Fanatik'e açıklamalarda bulundu. Yıldırım'ın Galatasaray'a transfer olduğu dönemle ilgili yaşadığı pişmanlık dikkat çekti.

“Ne yaşadıysam iyi ki yaşadım”

2020’de futbol hayatını noktalayarak Survivor programına katılan Sercan Yıldırım yeni röportajı ile gündem oldu. Kariyeri boyunca Galatasaray ve Bursaspor ile şampiyonluklar yaşayan Yıldırım hiçbir şeyden pişmanlık duymadığını belirtti. Yaşadığı her şeyden bir ders çıkardığını vurgulayan Yıldırım bu konuda “Ne yaşadıysam iyi ki yaşadım.” dedi.

Yıldırım teknik direktörlüğe mi hazırlanıyor?

Gelecek için teknik direktörlük düşüncesinin olduğunu söyleyen Sercan Yıldırım şu anda bunun için biraz erken olduğunu belirtti. Erken yaşta futbol ile tanışan ve sakatlıklar yaşayan eski futbolcu kariyerinde birçok olumsuzlukla da karşılaştığını açıkladı. Kariyerinde yaşadığı bu zorluklar nedeniyle futboldan erken emekli olduğunu söyleyen Yıldırım yönetimsel kısımda kendini bulduğunu vurguladı.

İlgini Çekebilir
Sol bek sorununa yıldız çözümü! F.Bahçe ve G.Saray karşı karşıya
Habere Git

Hocalık konusunda çok fazla düşündüğünü söyleyen Sercan Yıldırım bu konuda kurs ve seminerlere katılarak eğitim alacağını açıkladı. Tam anlamıyla alttan yetişmeye çalışacağını vurgulayan eski forvet hocalık konusunda eğitime hazır olduğunda teknik direktörlük çalışmalarının başlayacağını söyledi.

“Galatasaray’da gittiğimde çok toydum"

Galatasaray’a transfer oluşuna da değinen Sercan Yıldırım, bu transfer konusundaki pişmanlıklarını şu sözlerle anlattı: "Galatasaray konusundaki pişmanlığım çok erken yaşta bu kadar büyük bir kulübe katılmış olmam. Biraz daha olgunlaşınca Galatasaray’a transfer olmuş olmak isterdim. 20 yerine 25 yaşında gitmiş olmayı tercih ederdim çünkü o zamanlar çok toydum"

"Galatasaray’da bocaladım"

Sözlerine devam eden Sercan Yıldırım, "Üstümde çok baskı vardı ve kendimi yalnız da hissedince bu beni çok etkiledi. Bursaspor'da parmakla sayılacak yıldız oyuncu vardı, ancak Galatasaray'ın tüm futbolcuları yıldızdı. Gittiğimde o konuda da bocaladım. Ancak tüm bunlara rağmen 2 şampiyonluk yaşadım. Bu tip şeyler olmasa belki 4., 5. şampiyonluğumu da yaşardım.”

İlgini Çekebilir
Özbek: “Transfer için son derece ciddi ve yoğun çalışıyoruz"
Habere Git

“Galatasaray’ı çok ayrı tutuyorum”

Sercan Yıldırım Sarı-kırmızılı ekibin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade ederken “Galatasaray'a gittiğim ilk dönemde Kadıköy'de şampiyonluk kazandık ve bu çok ekstra bir başarıydı. Bunlar benim çok büyük bir zevkle bahsedeceğim anılar. Bu nedenle Galatasaray'ı Bursaspor gibi çok ayrı tutuyorum.” dedi. 

“Galatasaray ‘gel’ deyince geldim ‘git’ deyince gittim”

Galatasaray döneminden hiçbir zaman ekip için sorun oluşturmadığının altını çizen Sercan Yıldırım bu konuda şu ifadeleri kullandı: “Bunu her zaman söyledim. Ben hiçbir zaman Galatasaray'a sorun çıkaran bir futbolcu olmadım. Hiçbir zaman ‘Ne de olsa sözleşmem var, garanti bir para var takımda kalayım’ demedim. 'Git' dediler gittim, 'gel' dediler geldim. ‘Bonservisini al’ dediler, aldım. Bu durum benim karakterimde de var aslında. Ben, hiçbir zaman para anlamında sorun çıkaran bir insan olmadım. Maddiyata önem veren birisi değilim, her zaman huzurla yaşamak isteyen birisiyim.”

“Terim’in her maç için farklı motivasyonu vardı”

Galatasaray 2012’deki Samsun deplasmanında 2-0 geriye düştükten sonra maçı 4-2 kazandı. Galibiyete 1 gol ile katkı sağlayan Sercan Yıldırım devre arasında Fatih Terim’in oyuncuları nasıl motive ettiğini anlattı. Yıldırım, “Fatih Terim'in etkisi çok büyük. Fatih Terim, bireysel olarak futbolcuları motive ediyordu, ancak motivasyonu tüm takım özelinde yaptığında inanılmaz bir etkisi oluyordu. Resmen tüylerim diken diken oluyordu. Sahaya çıktığımda, o topu yiyesim geliyordu. Bu yüzden genel olarak onun etkisi çok fazlaydı. Sadece o maç özelinde değil genel olarak her maç için farklı bir motivasyonu vardı.” şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi rakibi belli oldu!
Habere Git

“Fatih Terim’in hakkını ödeyemem”

Konuşması sırasında Fatih Terim’in kendi kariyeri üzerinde de çok fazla etkisinin olduğunu belirten Sercan Yıldırım, “Fatih Terim benim kariyerim özelinde de çok büyük bir etki yarattı. Beni, Milli takıma ve Galatasaray'a alan hocamdır. Bu yüzden ben Fatih Hoca'nın hakkını ödeyemem. Şu anda çok fazla irtibatta olmasam da çok değer verdiğim bir isimdir. Kalbim her zaman onunladır.” açıklamasını yaptı.

Galatasaray, Yıldırım’da aradığını bulamadı

20 yaşındayken Bursaspor’dan Galatasaray’a transfer olan Sercan Yıldırım, Aslan ile 2 şampiyonluk yaşadı. Sarı-kırmızılı ekipte beklenen performansı yakalayamayan Yıldırım, Galatasaray döneminde kiralık olarak Sivasspor, Şanlıurfaspor, Bursaspor ve Balıkesirspor formaları giydi. Sercan Yıldırım daha sonrasında Giresunspor ve son olarak da Karagümrük’te yer aldı. Yıldırım, Galatasaray forması ile 26 maça çıktı ve 5 kez fileleri havalandırırken 5 golün de asistini yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler