Şenol Güneş'ten Fransa maçı yorumu: "Oyuncularımı alnından öpüyorum"

14.10.2019 - 19:06 | Son Güncellenme: 14.10.2019 - 22:06

Şenol Güneş'ten Fransa maçı yorumu: "Oyuncularımı alnından öpüyorum"

A Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş, Fransa Milli Takım karşılaşması sonrası basına açıklamalarda bulundu.

Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Allah'ıma şükür ediyorum. Buraya gelene kadar bütün oyuncularımız özveriyle geldiler. Fransa güçlü bir takım tedbirli oynamak zorundaydık. Zor bir maçtı. Taraftarları iyiydi. Bizim taraftarımızın sadece köşede değil tüm stadyumda hissettik. 

Fransa iyi bir takım, futbulcularım hak ettikleri 1 puan aldılar. Futbolcuları alnından öpüyorum. Milletimize umut verdik, bu umudu mutluluğa taşımak istiyoruz. İzlanda maçının rövanşını alarak şampiyonaya gitmek istiyoruz. 

Bizim sayımız az ama kalitemiz iyiydi. Türkiye'den gelen taraftar azdı ama Avrupa'dan gelen taraftarımız çoktu. Hepsine teşekkür ediyorum. Berabere kaldık. O da benim hatam; maçtan önce ilk defa beraberlik istiyorum demiştim. (Tebessüm ederek)

Zeki sakatlandı, Nazım vardı. Oyunun gidişatına göre Kaan'ı tercih ettik. Genel olarak 1 puan bizim için sevindirici. Takımımıza ve buraya gelen taraftarımıza teşekkür ediyorum.  Lider olmamız bizi sevindiriyor ve mutlu ediyor. İnşallah devam ederiz. İzlanda maçı final olacak. Mutluyuz, Fransa gibi güçlü bir takıma karşı iki maçta 4 puan almak çok güzel.

Destek için tüm taraftarımıza teşekkür ediyorum. Maçın iyi bir havada olmasını her iki takım taraftarı da sağladı.

İnsanlık nereye gidiyor? Dün de söyledim. Kalkınma tek bir ülkenin kalkınmasıyla olmaz. Terörün, ırk ayrımının olduğu bir ortam herkese zarar verir. Bizde bir laf vardır; Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Dünya küçüldü, birlikte yaşamayı bilmeliyiz.

Gruptan çıkmayı garantileyelim. İzlanda maçı var önümüzde o maçı kazandığımızda şampiyonaya gideceğiz. Kadromuza Ümit Milli Takım'dan gelenler olabilir.

Beraberlik tabii sevindirici oldu. Bir avantaj yakaladık. İzlanda maçımızda kazansak bile yetmeyebilir, bize beraberlik yetebilir. Bu bir şiddeti ortaya çıkarmak için değil. Çocuklarımızın hiçbir ülkeye gitmesini istemeyiz. Biz askerlerimiz birini öldürsün istemiyoruz, biz saldırılara kendimizi koruyoruz. Burada kötü niyet aramak doğru değil. Kötü niyette yok. Bana soruyorsunuz bunları, bu işler Trump’ın işi, Macron'un işi. Onlar dünyayı yönetiyor. Onlara sorun bunları. Ben takımı zor yönetiyorum.

Senin için hazırladığımız haberler