Trabzonspor- Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

19.10.2024 - 08:40 | Son Güncellenme: 19.10.2024 - 08:43

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında milli ara dönüşünde Trabzonspor ve Başakşehir kozlarını paylaşıyor. Zorlu maç ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar...

Trabzonspor- Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

AJANSSPOR HABER

Şenol Güneş yönetimindeki Karadeniz ekibi Başakşehir mücadelesiyle birlikte çıkış yakalamayı hedefliyor. Bu sezon beklentilerin uzağında kalan Karadeniz ekibi, Başakşehir karşısında kazanarak üç puana ulaşmak istiyor. Zorlu maça dair merak edilenler haberde.

Trabzonspor- Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Trabzonspor - Başakşehir maçı 19 Ekim cumartesi günü saat 16:00’da başlayacak ve beIN Sports 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Şenol Güneş’in 1000 heyecanı

Şenol Güneş, teknik direktörlük kariyerindeki 1000. maçına çıkacak. Bugüne kadar görev aldığı 999 maçta 519 galibiyet ve 245 beraberlik elde eden 72 yaşındaki çalıştırıcı, 235 mağlubiyet aldı. A Milli Takım ile 2002 Dünya Kupası’nda dünya üçüncüsü olan Güneş, kariyerinde en çok karşılaşmaya Trabzonspor’un başında çıktı. Başarılı teknik adam, toplamda 5 farklı dönemde 366 maçta Fırtına’ya hocalık yaptı. Güneş, sonrasında en fazla Beşiktaş’ın başında (239 maç) yer aldı. A Milli Takım ile 82 maçta teknik adamlık yapan Güneş, 2007-2009 yılları arasında 125 maç Seoul’ü çalıştırmıştı. Tecrübeli teknik direktör, kariyerindeki 1000. maçı bugün galibiyetle taçlandırmak istiyor.

Başakşehir'de kimler eksik?

RAMS Başakşehir'de sakatlıkları bulunan Leo Duarte ve Ömer Ali Şahiner'in tedavileri sürüyor.İki futbolcunun son durumu maç günü netlik kazanacak.

Maçın hakemleri belli oldu

Trabzonspor - Başakşehir mücadelesini Zorbay Küçük yönetirken yardımcılıklarını ise Serkan çimen ve Osman Gökhan Bilir üstlenecek.

Muhtemel ilk 11'ler

Trabzonspor: Uğurcan, Pedro, Denswil, Mendy, Eren, Lundstram, Ozan Tufan, Visca, Cham, Draguş, Banza

Başakşehir: Muhammed, Kemen, Hamza, Opoku, Lima, Berat, Berkay, Pelkas, Deniz, Davidson, Piatek

38. Randevu

İki takım arasındaki rekabet 2001 yılında Türkiye Kupası maçıyla başladı. İki takım o günden bugüne kadar 32’si Süper Lig, 4’ü Türkiye Kupası ve 1’i de Süper Kupa olmak üzere 37 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan Trabzonspor’un 16, Başakşehir’in 10 galibiyeti bulunurken 11 maç da berabere sonuçlandı. Süper Lig’de 32 kez karşı karşıya gelen iki takımdan Trabzonspor’un 12, Başakşehir’in de 10 galibiyeti bulunuyor. 10 karşılaşmada ise iki takım birbirine üstünlük sağlayamadı. İki takım arasında Süper Lig’de geçen sezonun son haftasında İstanbul’da oynanan karşılaşma Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.

Trabzonspor'da kimler eksik?

Bordo-Mavililer’de sakatlıkları geçen Denswil, Ozan Tufan, Umut Bozok, Cihan Çanak, Enis Destan ve Hüseyin Türkmen takıma döndü. Savic ile Anthony Nwakaeme ise hafif tempolu antrenmanlara başlamasına rağmen henüz takım idmanına katılmadılar. Her iki yıldız ismin de bugün kadroda yer almayacakları öğrenildi. Nwakaeme'nin bir sonraki hafta oynanacak Göztepe mücadelesinde forma giyebileceği, Savic’in durumunun ise önümüzdeki süreçte netleşeceği belirtildi.

Trabzonspor çıkış yakalamak istiyor

Şenol Güneş’in çalıştırdığı Trabzonspor, ligde geride kalan haftalarda 7 maça çıkarken 1 galibiyet ve 6 beraberlik aldı. Henüz ligde mağlubiyeti bulunmayan bordo-mavililer oynadığı maçlarda rakip fileleri 7 kez sarsarken kalesinde ise 6 gol gördü. Trabzonspor, 9 puanla 10. sırada bulunuyor.

Bu sezon ligde Galatasaray, Samsunspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın gerisinde kalan Başakşehir 14 puanla 5. basamakta yer aldı.

Çağdaş Atan’ın öğrencileri, Trabzonspor deplasmanından puan veya puanlarla dönmeyi hedefliyor. Ligde 14 puan toplayan turuncu-lacivertliler, oynadığı maçlarda rakip fileleri 14 kez sarsarken kalesinde ise gördüğü 9 gole engel olamadı.

Senin için hazırladığımız haberler