Spor yazarlarından Beşiktaş yorumu! "Şenol Güneş'i, Rıza Çalımbay'ı tüketen Van Bronckhorst'u da tüketir"

06.01.2024 - 10:45 | Son Güncellenme: 06.01.2024 - 11:00

Beşiktaş, Süper Lig'de Kasımpaşa'ya 3-1 yenildi. Spor yazarları, Siyah-Beyazlılar'ın oyununu ve teknik direktör arayışlarını yorumladı. İşte detaylar.

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumu! "Şenol Güneş'i, Rıza Çalımbay'ı tüketen Van Bronckhorst'u da tüketir"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 19'uncu haftasında Beşiktaş kendi evinde Kasımpaşa'yı konuk etti. Siyah-Beyazlılar mücadeleyi 3-1 kaybetti. Karşılaşmanın ardından spor yazarları Kara Kartal'ın oyununu ve teknik direktör arayışları hakkında yorumlarda bulundu.

"Van Bronckhorst'un Begiristain-Guardiola-Wenger ile iyi ilişkileri var"

Uğur Meleke (Hürriyet): Beşiktaş bir dönüşüm sezonunda. Siyah beyazlıların şu anda göreve getireceği teknik adamın, sadece saha içi kararlarıyla değil, kadro revizyonunda da kulübe yardımcı olması gerekecek. Van Bronckhorst belki bir taktik deha kabul edilmiyor ama spor dünyasında saygı gören, Begiristain-Guardiola-Wenger dahil olmak üzere futbolun kanaat önderleriyle iyi ilişkileri olan bir isim.

Hollanda medyası, efsane sol kanat oyuncusu ve ekibini, Koeman sonrası milli takım görevi için adaylar arasında sayıyor. Feyenoord’u 18 yıl sonra şampiyon yaparken Kuyt-Berghuis-Elia gibi isimlerle iyi ilişkiler kurduğunu ve onlardan iyi verim aldığını söylüyorlar. Rangers’la da Avrupa Ligi finaline giderken Dortmund ve Leipzig gibi kendilerinden daha güçlü rakipleri eliyorlar. Genel kanı, Van Bronckhorst’un İskoçya’daki başarısız ikinci sezonunda yardımcısı Van Gastel’in eksikliğini hissettiği yönünde. Şimdi Van Gastel’li, Makaay’lı ve bence Serdar Topraktepe’nin de içinde olduğu daha güçlü bir teknik ekip kurabilir Beşiktaş. Ve önündeki iki transfer döneminde Afrikalı değil, Avrupalı sayısını artırabilir kadroda. Şüphesiz ki bir yandan da bereketli özkaynaklarından faydalanarak.

İlgini Çekebilir
Kasımpaşa, Nuno da Costa'nın hat-trick'iyle Beşiktaş'ı devirdi
Habere Git

"Beşiktaş yokuş aşağı gitmeye devam ediyor"

Erman Toroğlu (Sabah): Beşiktaş yokuş aşağı gitmeye devam ediyor. 1.5 yıllığına göreve gelen yönetim, ne yapacak merak konusu... Yeni gelen yönetim, eski yönetimin içeride hiç para bırakmadığından şikâyetçi... Giden idareciler ise diyor ki, "Kardeşim ceplerinden para koysunlar, kulübün borcunu döndürsünler. Türkiye'de işler böyle yürüyor"

"4 teknik direktör değiştirdiğine göre, olacağı buydu…"

Yılların birikimi dün akşamki Beşiktaş'ı gösteriyor. Bakalım yeni gelecek teknik direktör çare olacak mı? Türkiye Ligi'nde birinci ve ikinci belli, herkes üçün, dördün peşinde ama Beşiktaş herhalde bu gidişle orayı da yakalayamayacak. Kasımpaşa daha oturmuş bir takım görünümünde. Yardımlaşmaları, savunmada ve hücumdaki organizasyonları son derece ahenkli ve tehlikeli. İstediklerini de zorlanmadan aldılar. Beşiktaş'ta ise hiçbir numara yok. Sezon başından beri 4 teknik direktör değiştirdiğine göre, olacağı buydu…

"Beşiktaş o kadar güçsüz ki kendi sahasında hakemi bile zorlayamadı"

Hani bir şarkı var 'sil baştan, sil baştan' diye. Siyahbeyazlılar, sil baştan yapacak, başka çaresi yok. Tabii taraftar ne kadar sabredecek bilinmez, çünkü bu günlere kolay gelinmedi. Konuk ekip Kasımpaşa için zor maç olmadı. Zaten İstanbul takımları için artık bu müsabakalar deplasman değil. Karşı komşuya geçip, orada oynuyorlar. Kasımpaşa Stadı ile Beşiktaş Stadı arasında bir tek Taksim var… Beşiktaş, o kadar güçsüz ki kendi sahasında oynamasına rağmen hakemi bile zorlayamadı.

İlgini Çekebilir
Kasımpaşa maçını izledi, "Çalışmam" dedi! van Bronckhorst defteri kapandı
Habere Git

"Beşiktaş adına tek mutluluk verici an..."

Ali Ece (Fanatik): İlk yarının Beşiktaş adına tek mutluluk verici anından başlayalım: Beşiktaş’ın doğal golcü yeteneğine sahip forveti genç Semih, devre bitiminde çok dar bir açıdan attığı golle kalitesini bir kez daha gösterdi. Beşiktaş’ta bir an önce yeni teknik direktör belli olsun da Giovanni van Bronckhorst göreve getirilecekse Semih bir an önce son vuruş uzmanı yardımcısı Roy Makaay ile çalışmaya başlasın. Serdar Topraktepe hoca da asıl görevine altyapıya dönüp A takıma yeni Semih’ler hazırlasın.

"Acil olarak teknik direktörün yanı sıra en az üç çok iyi futbolcuya da ihtiyacı var"

Beşiktaş’ın birçok mevkide yeni isimlere, takviyelere ihtiyacı var: Necip-Bakhtiyor stoper tandemi son derece yetersiz. Misal Saiss kalsaydı veya yerine Saiss tipi lider stoper alınsaydı, Necip onun savunma şefliğinde daha verimli oynayabilirdi. Beşiktaş’ın acil olarak çok iyi bir teknik direktörün yanı sıra en az üç çok iyi futbolcuya da ihtiyacı var.

"Sanki dostluk maçı oynuyormuş temposunda başladılar"

Güntekin Onay (Hürriyet): Beşiktaşlı futbolcular sahaya sanki dostluk maçı oynuyormuş temposunda başladı. Eksiklerine rağmen Kasımpaşa, ilk dakikadan itibaren daha istekli ve kazanma arzusu ile oynayan taraf idi. Kaleci Mert Günok’un 2 kritik kurtarışı olmasa konuk ekip daha önce de üstünlük sayısına ulaşabilirdi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta rota değişti! Mircea Lucescu...!
Habere Git

"Beşiktaş 11’inde sahada stoper ve santrfor yoktu"

Beşiktaşlı futbolcular o kadar dağınık ve birbirine uzaktı ki gerek ofansif, gerekse defansif anlamda bu tablodan iyi bir futbolun çıkması mümkün değildi. 90 dakikanın hiçbir bölümünde oyunun kontrolünü dahi ele alamadı siyah beyazlılar. Dün Beşiktaş 11’inde sahada stoper ve santrfor yoktu. Jackson Muleka, top tutamıyor, pas bağlantısı kuramıyor ve hemen hemen her kararı yanlış. Beşiktaş’ın dünkü kadrosunun kalitesi tartışılabilir ama asıl vurgulanması gereken; sahada ortaya konan mücadelenin seviyesi ve disiplinden uzak, başıboş görüntü ortaya koyan oyuncu grubu.

"Rıza Çalımbay ile yollar ayrılalı 2 hafta oldu henüz teknik adam yok"

Beşiktaş’ın gidişatı hiç iyi değil. Rıza Çalımbay ile yollar ayrılalı 2 hafta oldu ve henüz takımın başında bir teknik adam yok. Başkan Hasan Arat ve futbolu yönetenler, acil ama sakin ve doğru kararlar ile bu kötü gidişe dur diyecek tedbirleri almalı.

"İstediğin kadar "Beşiktaş duruşu" propagandası yap taraftarını tribüne getiremezsin!"

Cem Dizdar (Fanatik): "Kazanamıyorsan ilgilenme!" Yeni dönem böyle… İstediğin kadar "Beşiktaş duruşu" propagandası yap taraftarını tribüne getiremezsin! Üstelik Beşiktaş gibi ‘’fikri buhran’’a girmiş bir takımsan bu iş daha da zor. Bir önceki Başkan Ahmet Nur Çebi’nin ‘’Yüzde 99 şampiyonuz’’undan boş tribünlere… Ya yeni yönetim? Teorik ya da pratik hiçbir hazırlıklarının olmadığı gün gibi ortada. Beşiktaş gibi bir takım teknik direktör bulabilmiş değil henüz! Samet Aybaba kendini "patron" ilan ediyor da "patronun sermayesi" var mı sorusunun yanıtını kimse bilmiyor… Bu bölüm işin idari sorunlarla ilgili kısmı. Peki sahada ne oluyor?

"Kimse Şenol Güneş adından söz etmiyor"

Bir kez daha görüyoruz ki, futbol esasen antrenmandır! Yani sezon başından bu yana Beşiktaş’ta olmayan şey. Dikkat edin, acz içinde görünen Beşiktaş’ta her konuda bir sorumlu bulunuyor ama kimse Şenol Güneş adından söz etmiyor. Oysa bu mecalsiz, oyunsuz Beşiktaş’tan çoğu gibi o da sorumlu değil mi? Ama olan oldu demek en rahatı. Dikkat edin Valerian İsmail’in ardından "Şenol Güneş" diye çırpınanların gıkı çıkmıyor. Böylesi durumlarda çoğunlukla olduğu gibi ‘’gençlere sarılmak’’ türünden güvenli savunma mekanizması devreye sokulur. O da şimdilerde Semih Kılıçsoy! Çocuk bir de gol bu maçta atmasın mı! İşte çözüm… Tamam da bunca kayıp yılda kimsenin aklına gelmedi mi bu çözüm ve bunu fark etmek için 8.2 milyar liralık borcu görmek mi gerekiyordu?

"Önce teknik direktör halledilmeli, haftaya transfer harekatı başlamalı"

Ercan Taner (Sözcü): Taraftar heyecanını kaybederse tribün sessizleşir. Tıklım tıklım dolmaz stat. Yeni yönetimin elinde bu kadro var. İş yapamayacak isimlerle dolu bu kadroda ne yapacaksınız? Önce teknik direktör meselesi halledilmeli. Haftaya transfer harekatı başlamalı. Zaten morali çok bozuk taraftarın beklemeye tahammülü kalmadı.

"Feda yılını hatırlıyorum da... Kara Kartal gibi savaşıyordu"

Beşiktaş kendi evinde böyle önüne gelene bu kadar kolay teslim olursa süratle alt sıralara iner. Tarihi boyunca bu kadar çabuk ve kolay gol yiyen bir Beşiktaş hatırlamıyorum. Feda yılını hatırlıyorum da... Kara Kartal gibi savaşıyordu Beşiktaş. Yönetimin işi zor. Bir an önce yeni teknik direktör ve transferler bitmeli. Kasımpaşa tarihi farkı kaçırdı.

"Şenol Güneş'i tüketen takım, Rıza Çalımbay'ı da tüketti, yeni gelecek hocayı da tüketir"

Fatih Doğan (Sabah): Beşiktaş'ta uzun süredir tekrarladığım gerçeği, Kasımpaşa maçından sonra yeniden tekrarlayayım. "Şenol Güneş'i tüketen takım, Rıza Çalımbay'ı da tüketti, yeni gelecek hocayı da tüketir. Sorunun çözümünü hocalarda aramak ve öncelemek yerine vasatlaşan takımda aramak, mental çöküntü içindeki futbolculara yoğunlaşmak şart."

"Lucescu, bu kaosu daha iyi yönetir"

Devre arası 5-6 oyuncuyla yollar ayrılmadan, yerlerine iyi futbolcular alınmadan ikinci yarıya girilirse bu şartlar, bu psikoloji ve bu takım gelecek teknik adamı da tüketir. Özetle Şenol Güneş'i, Rıza Çalımbay'ı tüketen takım, Van Bronckhorst'u da tüketir. Her zaman daha iyi hocalar bulunabilir. Ama mevcut şartlar dikkate alındığında, Hollandalı teknik adam Van Bronckhorst'a (Korkup gelmekten vazgeçmezse) olumlu bakıyorum. Ancak sanki bu kriz havası bende Lucescu'yu çağrıştırıyor. Lucescu, bu kaosu daha iyi yönetir. Bence ibre ona döndü. Van Bronckhorst daha nazlı bir hoca, Beşiktaş yönetimini daha çok yıpratır diye düşünüyorum.

"Feda sezonunda bile savaşan, öz güveni olan bir takım vardı"

Beşiktaş'ın futbol takımının gardı hiç bu kadar düşmedi. Feda sezonunda bile savaşan, öz güveni olan bir takım vardı. Bu takıma hem kalite katacak lider oyuncular eklenmeli hem de mental çöküşü tersine çevirecek çalışmalar yapılmalı. 

Senin için hazırladığımız haberler