Şenol Güneş, Enes Ünal'ı sildi mi?

19.11.2020 - 23:34 | Son Güncellenme: 20.11.2020 - 08:03

A Milli Futbol Takımımızın forveti Enes Ünal neden Macaristan maçının kadrosunda yer almadı? UEFA Uluslar B Ligi'nde deplasmanda Macaristan'a yenilen ve C Ligi'ne düşen Milli Takımımızın forveti Enes Ünal karşılaşmanın kadrosunda yer almadı. Genç futbolcu baba olurken, milli takımdan affını isteyip istemediği bilinmiyor. İşte detaylar...

Şenol Güneş, Enes Ünal'ı sildi mi?

Hüseyin ÖZKÖK-AJANSSPOR

UEFA Uluslar Ligi'nde Macaristan'a 2-0 yenilerek grup sonuncusu olan ve C Ligi'ne düşen A Milli Takım'da Enes Ünal bilinmezliği yaşanıyor. Şenol Güneş tarafından 6 Kasım'da Rusya ve Macaristan karşılaşmaları için açıklanan A Milli Takımı aday kadrosunda forvet oyuncuları arasında Getafe forması giyen Enes Ünal da yer alıyordu.

Daha sonra TFF internet sitesinden 9 Kasım günü yapılan yeni açıklamada “Kaleci Gökhan Akkan ve orta saha oyuncusu Abdülkadir Ömür, tıbbi sebeplerle aday kadrodan çıkarıldı. Ümit Milli Takım'a çağrılan kaleci Altay Bayındır ise A Millî Takım kadrosuna dâhil edildi” denilmişti.

Rusya maçındaki değişiklikler neden oldu?

Rusya galibiyetinin ardından Milli Takım Macaristan'a gitmeden önce 17 Kasım günü Türkiye Futbol Federasyonu sitesinde kadroda yapılan değişiklikler bir kez daha duyurulurken şu değişikliklere de yer verildi:

“Kaleci Gökhan Akkan ve orta saha oyuncusu Abdülkadir Ömür A Millî Takım'ımızın aday kadrosunun toplanmasından önce, Mert Çetin ve Orkun Kökçü de Hırvatistan karşılaşmasının ardından sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkarılmıştı. Rusya ile oynanan müsabakanın ardından cezalı duruma düşen Cengiz Ünder ile Macaristan maçı kadrosuna alınmayan Enes Ünal da Budapeşte'ye seyahat etmeyecek diğer iki futbolcumuz oldular. Son olarak, oyuncularımızdan Efecan Karaca ve Çağlar Söyüncü de sakatlıkları dolayısıyla kafileden ayrıldılar."

Görüldüğü gibi TFF'de yapılan açıklamada kadrodan çıkartılan oyuncuların çıkartılma nedenleri belirtilirken Enes Ünal için “Macaristan maçı kadrosuna alınmayan” gibi bir ifade kullanılmıştı. Bu bağlamda kimse Enes Ünal'ın neden kadrodan çıkartıldığını anlamamıştı.

Bunun nedeni ise Enes Ünal'ın Macaristan karşılaşması başlamadan hemen önce Instagram hesabında yaptığı paylaşımla anlaşıldı. Kişisel hesabında hamile eşinin yaptığı doğumun ardından kucağına aldığı bebeği ile bir fotoğraf yayınlayan 23 yaşındaki oyuncunun böylece eşinin doğumu nedeniyle Milli Takım kadrosundan ayrıldığı ortaya çıktı.

Peki, 16 Kasım'da Efecan Karaca'nın kutladığı doğum gününün haberini yapan TFF,  diğer bir milli futbolcu Enes Ünal'ın baba olacağından neden hiç bahsetmedi? Bu haberi yaptığımız sırada doğumun ardından bugün 23 saat geçmesine karşın Enes Ünal'ın baba olduğu haberi hala neden yapılmadı?

Akla gelen sorular ise şunlar:

  • Enes Ünal'ın eşinin doğum yapacak olması nedeniyle Macaristan maçının kadrosundan affını mı istedi?
  • Şenol Güneş'in bu isteğe hayır mı dedi?
  • Şenol Güneş'in hayır demesine karşın Enes kendi inisiyatifi ile kampı mı terk etti?

Getafeli oyuncunun Macaristan maçının kadrosunda yer almadığının duyurusunun bir neden bildirilmeden garip bir şekilde yapılması, ardından da TFF'nin milli futbolcuyu baba olduğu için kutlamaması ortada bir sorun olduğu izlenimini veriyor.

Daha önce Bursaspor'da Enes Ünal'ın Sakaryaspor'da Enes'in babası Mesut Ünal'ın hocalığını yapan Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bu sorulara açıklayıcı cevaplar vermesi gerekiyor.

Mini yorum: Futbol asla hayattan önde değildir. Çocuk sahibi olacak bir oyuncuya eğer hocası maçın önemi nedeniyle izin vermemişse, bu özellikle Şenol Güneş gibi 68 yaşına gelmiş, çok uzun ve başarılı bir kariyere sahip bir insana asla yakışmaz.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler