Beşiktaş, Şenol Güneş ile anlaşma sağladı

26.10.2022 - 21:40 | Son Güncellenme: 27.10.2022 - 10:31

Son dakika! Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş ile 1.5 yıllık sözleşme imzalayacak. Tecrübeli hoca, yaklaşık 1.5 milyon Euro yıllık ücret alacak..

 Beşiktaş, Şenol Güneş ile anlaşma sağladı

Fransız Valerien Ismael ile yollarını ayırma kararı alan Beşiktaş'ta beklenen oldu. Siyah beyazlılar bu akşam yaptıkları olağanüstü yönetim kurulu toplantısında takımı Şenol Güneş'e teslim etme kararı aldı. Resmi açıklamanın bu gece veya yarın sabah yapılması bekleniyor. Güneş ise resmi açıklama öncesi temkinli bir açıklama yaptı. Güneş, "Yönetimle görüştük. Yarın (Perşembe) belli olur. Beşiktaş taraftarlarına selamlar. Şimdilik bu kadar. Yarın görüşürüz" dedi. Aspor'un verdiği bilgiye göre 1.5 yıllık bir imza atacak olan Şenol Güneş, yaklaşık 1.5 milyon Euro yıllık ürcet alacak. Takımdan ayrılan Ismael, 750 bin Euro ücretle gelmişti. 

Şenol Güneş Beşiktaş tarihine geçti

Siyah Beyazlı ekibin başına ilk olarak 2015’te gelen Şenol Güneş, ilk sezonunda ilk kez Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final gördüğü 2016-17 sezonunda da Süper Lig şampiyonluğunu üst üste ikinci  kez yaşadı. Güneş, siyah beyazlı takım üst üste iki kez şampiyon yapan ilk ve tek yerli teknik direktör olarak da tarihe geçti. 

Güneş ile Şampiyonlar Ligi destanı

Şenol Güneş, iki lig şampiyonluğunun dışında UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki tarihi başarısıyla da adını Türk futboluna ayrıca yazdırdı. 2017-18 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde gruptan namağlup lider çıkan ilk takım Güneş yönetimindeki Beşiktaş oldu. Kara Kartal, gruptan çıktıktan sonra güçlü Bayern Münih'e elenmişti.

İlk kez Beşiktaş ile şampiyon oldu

Beşiktaş'ta toplamda 4 sezonda 1449 gün görev alan Şenol Güneş, 198 maçta 116 galibiyet, 45 beraberlik ve 37 mağlubiyet aldı. 70 yaşındaki teknik adamın, siyah beyazlı ekipte maç başına puan ortalaması ise 1.98 oldu. Futbolcu olarak Trabzonspor ile 6 kez şampiyonluk yaşayan Şenol Güneş, teknik direktör olaraksa ilk şampiyonluklarını Beşiktaş ile elde etti.

İlk maçı Ümraniyespor ile

Şenol Güneş, ikinci Beşiktaş maçında siftahı HangiKredi Ümraniyespor ile yapacak. Güneş, ilk maçına Vodafone Park'ta 42 bin taraftarın önünde çıkacak. Rakip Ümraniyespor, ligde henüz galibiyet yüzü görmüş değil ve son sırada bulunuyor.

1255 gün sonra Vodafone Park'a çıkacak

En son 24 Mayıs 2019 tarihinde Beşiktaş-Kasımpaşa maçıyla siyah beyazlı taraftarların önüne çıkan 70 yaşındaki Güneş, 1255 gün sonra (3 yıl 5 ay 6 gün); 30 Ekim 2022'de yeniden Dolmabahçe'ye ayak basacak. Güneş, ilk döneminde Beşiktaş'a 3-2'lik galibiyetle veda etmişti. Güneş'in son maçında takım kadrosunda yer alan isimlerden üç kişi kaldı: Atiba Hutchinson, Necip Uysal ve Ersin Destanoğlu...

Türk futbol tarihine adını yazdırdı

Teknik direktör olarak Trabzonspor ve Beşiktaş gibi iki büyük camianın yanı sıra Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı da iki kez çalıştıran Şenol Güneş, ay yıldızlı ekiple tarihe adına yazdırmayı başardı. 48 yıl sonra; 2002'de Türkiye'yi Dünya Kupası'na taşımakla yetinmeyen Günüş, üçüncü olarak da bir daha ulaşılamayan bir zafere de imza attı. Güneş, millileri 2020 Avrupa Şampiyonası'na da namağlup grup performanıyla taşımayı başardı. Ama finallerden puansız döndü.

İki Trabzonlu yeniden yan yana

Şenol Güneş yeniden Beşiktaş'a dönerken kendisi gibi Trabzonlu olan başkan Ahmet Nur Çebi ile de ikinci kez çalışma fırsatı buldu. Güneş'in ilk döneminde Beşiktaş İkinci Başkanı olan Çebi, uzun bir süre futbol takımın sorumluluğunu üstlenerek, Güneş'in birinci muhatabı oldu. Çebi, başkan olarak göreve geldiğinde hep Güneş ile çalışmak istediği öne sürüldü. Geçen sezon Önder Karaveli ile yollar ayrıldıktan sonra da Güneş gündeme geldi ancak bu buluşma gerçekleşmedi ve bugüne kaldı. 

Senin için hazırladığımız haberler