'Seni unutmayacağız Koray Şener kardeşim'

03.11.2018 - 13:56 | Son Güncellenme: 03.11.2018 - 13:56

Ajansspor Haber Müdürü Aygün Özipek, olaylı Galatasaray - Fenerbahçe derbisini kaleme aldı.

"Derbi öncesi tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Fenerbahçe’nin, Galatasaray kadar sahada kazanmak için çok fazla şansı olduğunu hep iddia etmiştim.

Fenerbahçe’de saha içinde ve kulübede takımı ateşleyecek (Volkan Demirel, M.Topal) gibi isimlerin olmamasına rağmen ilk dakikalarda Fenerbahçe’yi rakibe oranla çok daha istekli ve üstün gördük. Takımı Samandıra tesislerinde bir dakika yalnız bırakmayan ve futbolcularla birlikte stada gelen Başkan Ali Koç ve Yönetim kurulu üyelerinin kafasında tek bir soru vardı; Cocu’nun gönderilmesi ve Koeman ile sahaya çıkan takım bu kötü gidişe dur diyebilecek mi? TRT Radyo Haberde maçtan bir gün önce çıktığım proğramda Cocu’nun gidişi ile birlikte kendisini gösterme fırsatı bulan Koeman’nın takımı sahaya kazanma stratejisi ile çıkartacağını ve sahadan puan ve puanlarla döneceğini söylemiştim.  Fenerbahçe hücum ağırlıklı bir kadro tercih ederken Galatasaray da “Böyle bir Fenerbahçe’yi bir daha bulamam düşüncesi” ile sahada yer alıyordu.

Takımların sahada nasıl bir diziliş içinde olması, elde edilen skorun bence artık hiçbir anlamı yok. Galatasaray’ın 2-0’lık skoru elde etmesi ve sonrasında maç içinde gösterdiği düşüş ile birlikte Fenerbahçe’nin önce 2-2 yi yakalaması belki de kazanacak pozisyonları kaçırmasını yazma yerine saha içinde yaşanan olaylar ve tribünde takımına desteklemek için gelen ve kalp krizi geçiren Koray Şener kardeşimizin vefat haberi beni daha çok üzmüştür.

Fenerbahçe ve Galatasaray derbileri için hep “Dünya derbisi” deriz ama saha içinde yaşanan tatsız olaylar her iki takım açısından “Rezilliktir”. Saha içinde yumruklaşmaları, tekme tokat birbirine girmeleri kimse hoş karşılayamaz. Olaylara kim karışmış ise gereken cezayı almalıdır. TFF burada gerçek bir sınav verecektir.  Etki altında kalmadan görüntüleri incelemeli ve ona göre hareket etmelidir. Futbolu kirletenler futbolun içinden artık gönderilmelidir.…Saha içinde bazı futbolcular ile teknik kadroda yer alan Hasan Şaş ve Fatih Terim hep saha dışı olayları ile gündeme gelmektedir. Dünya derbisi ama dünyaya rezil görüntüler sunulan bir derbi olarak tarihe gene geçtik..

Gönül verdiği renklerin peşinde koşarken kalp krizi geçiren ve çok erken yaşta hayata veda eden Koray kardeşim mekanın cennet olsun. Allah ailene ve seni seven dostlarına sabır versin.

Derli maçı sonrası bir Foto muhabiri arkadaşım ile sohbet ettim ve “Yüzlerce resim çektim saha içinde ama  inan çekilen fotoğrafların hepsi olaylar. Güzel başka bir kare maçı anlatacak fotoğraf yok” demesi bence bu olaylara karışanları, karıştıranları ve saha içinde eyyam yapanları düşündürmelidir. Futbol sadece bir oyundur maçlar kazanılır,  kaybedilebilir. Biz dün gece bunların ötesinde gencecik bir canı kaybetmenin acısını yaşıyoruz.

Seni unutmayacağız Koray Şener kardeşim…"

Senin için hazırladığımız haberler