Atilla Türker yazdı: Sen ne şahane bir dosttun Ali Öcal

05.10.2021 - 12:36 | Son Güncellenme: 05.10.2021 - 13:08

Atilla Türker, geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Gazeteci Ali Öcal, ile ilgili, bir yazı kaleme aldı. İşte Türker'in "Sen şahane bir dosttun Ali Öcal" yazısı...

Atilla Türker yazdı: Sen ne şahane bir dosttun Ali Öcal

Atilla Türker


Sen ne şahane bir dosttun Ali Öcal...

Sevgili Ali Öcal’ı anlatmaya cümleler yetmez.
Şahane bir insandı... Gördüğüm görebileceğim en güzel dostlarımın arasında yer alıyordu. Gerçek bir basın emekçisiydi. Yaşamını gazeteciliğe, Ankara’ya, Ankara sporuna adamıştı.

 

Sabahın köründen gece yarısına kadar çalışırdı

40 yılı aşkın meslek hayatımda, hiç abartmadan söylüyorum, bu kadar çalışkan ve fedakar gazeteci çok az gördüm. Sabahın köründen gece yarısına kadar çalışırdı. Naifti… Kibardı. Alçakgönüllü ve her daim sevgi, saygı doluydu. Hep samimiydi… Müthiş bilgiliydi, olağanüstü kültürlüydü. Ansiklopedik derinliğe sahipti.

Çok uzun yıllar önce Ankara’da başlayan dostluğumuz, ben 11 yıl önce İstanbul’a yerleştikten sonra artarak devam etti. Her telefon konuşmamız en az 1 saat sürüyordu. Hemen her mevzuyu uzun uzun konuşuyorduk. Dertleşiyorduk…


Ankara için, spor yazarlığı için, genç spor yazarları için, amatör sporcular için, Ankara sporunun daha iyiye gidebilmesi için kendini adeta parçalıyordu.


Son nefesine kadar da bu müthiş özverisi hep devam etti.

Gerçek bir spor yazarıydı.

Profesyonel futbolla da fazlasıyla ilgilenirdi ama amatör spor dallarının yeri çok ayrıydı Sevgili Ali Öcal için…

Amatörlere yaşamını adadı.

Amatör sporcular için gecesini gündüzüne kattı.

Ankara sporunun sorunlarını dile getirebilmek ve çözebilmek için vargücüyle çalıştı.

Ankara spor camiasında yer alan hemen herkese mutlaka eli değmiştir Ali Öcal’ın... Ankara’da gitmediği, bilmediği, görmediği, izlemediği hemen hemen hiçbir yer, hemen hemen hiç kimse yoktu.
Sevgisini ve dostluğunu herkese yoğun bir şekilde hissettirirdi.
Bıkmadan, usanmadan, her şeyi anlatırdı…

İnanamadım

Vefat haberini dün Sevgili Yeğenim Soner Çopur’dan duyunca resmen yıkıldım… İnanamadım.
Nur içinde yat Sevgili Ali Öcal... Mekanın Cennet olsun... Allah rahmet eylesin.
Şu anda yazmam ne derece doğru bilemiyorum ama… Duygularımı ve düşüncelerimi en içten bir şekilde kaleme almak istiyorum.

Ali Öcal’ın adı Ankara’daki bir spor tesisine verilmelidir

Yakın dostlarıma daha önce söyledim, Sevgili Ali’nin kendisine de zamanında birkaç kez söyledim, şöyle ki, Ali Öcal’ın adı Ankara’daki bir spor tesisine verilmelidir. Misal, Ankara 19 Mayıs dış sahalarının adı “Ali Öcal Sahaları” olmalıdır. Ankara sporuna bu kadar büyük hizmet veren Ali Öcal gibi bir emekçi, bir dost için bu yönde gereken adım atılmalıdır.

Ailesine bir plaket verilebilir

Keza… Türk sporunda çok müstesna bir yeri bulunan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi de her zamanki duyarlılığını gösterebilir? Nasıl mı? Üstün hizmetleri doğrultusunda Ali Öcal’ın ailesine bir plaket verilebilir.


Elbette ki Ankara’da bugüne kadar birbirinden değerli onlarca, yüzlerce, binlerce ağabeyimiz, dostumuz, kardeşimiz spora ve sporcuya çok büyük hizmet verdi, gönlümüzde her birinin çok ayrı ve çok özel yeri bulunuyor, hepsi nur içinde yatsın, her birinin mekanı Cennet olsun.

Kalbimizde hep yaşayacaksın

Bu değerli dostlar için de gereken vefa gösterilmelidir.
Sevgili Ali Öcal, sen ne şahane bir insandın…
Kalbimizde hep yaşayacaksın….

Senin için hazırladığımız haberler