Sen misin Fas'ın tarihi İspanya maçını yerinde izleyen!

07.12.2022 - 10:42 | Son Güncellenme: 07.12.2022 - 10:51

Fas takımı Wydad Casablanca Teknik Direktörü Hussein Ammouta, kulüpten izinsiz Dünya Kupası'nda Fas-İspanya maçını izlemeye Katar'a gidince işinden oldu.

Sen misin Fas'ın tarihi İspanya maçını yerinde izleyen!

AJANSSPOR HABER

Afrika takımı Fas, Dünya Kupası'nda tarihi bir başarıya imza attı. Son 16 turunda İspanya'yı penaltılarla eleyen Afrika takımı çeyrek finale kaldı. Tarihinde ilk defa son 8'e kalan Fas'ı stadyumdan izleyen teknik direktör Hussein Ammouta ise işsiz kaldı.

Hussein Ammouta Katar'a gitti

Fas takımı Wydad Casablanca'nın hocası Hussein Ammouta, Fas'ın Hırvatistan, Belçika ve Kanada'nın bulunduğu Dünya Kupası grubundan birinci çıkması üzerine Katar'a gitmeye karar verdi.

Hussein Ammouta İspanya maçında tribündeydi

Fas'ı tribünlerden destekleyen Hussein Ammouta tarihi bir maça tanıklık etti. Fas ile İspanya normal sürede ve uzatmalarda gol atmayı başaramadı. Penaltılarda ise gülen 3-0'lık skorla Fas oldu. Afrika takımı böylece tarihinde ilk kez çeyrek finale kaldı. 

İlgini Çekebilir
Kanada'da doğdu İspanya'da ekmek yedi Fas'ın kahramanı oldu
Habere Git

Kulüp yönetimi Ammouta'nın işine son verdi

Hussein Ammouta'nın bu hareketi kendisine pahalıya patladı. Africa Facts Zone'un haberine göre kulüpten insiz Katar'a gittiği gerekçesiyle Wydad Casablanca yönetimi teknik direktörün işine son verdi.

Regragui ile Ammouta halef selefler

Fas Milli Takımı'nın başında tarihi bir başarıya imza atan teknik direktör Walid Regragui ile Hussein Ammouta halef selefler. Wydad Casablanca ile Afrika Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Walid Regragui, ağustos ayında Fas Milli Takımı'nın başına getirildi. 

Hussein Ammouta ikinci kez Wydad Casablanca'ya imza atmıştı

Walid Regragui, Katar'da tarihi bir başarı yakalarken Hussein Ammouta, 2016-2017 sezonunda Afrika Şampiyonlar Ligi şampiyonu yaptığı Wydad Casablanca ile ağustos ayında sözleşme imzaladı.  

İlgini Çekebilir
Tur FAS'TA, İspanya YASTA
Habere Git

Fas ile Afrika şampiyonu oldu

Teknik direktör Ammouta, 2020'de 10 maç Fas Milli Takımı'nı da çalıştırdı. Ammouta'nın yönetimindeki Fas,Afrika Uluslar Kupası şampiyonu olmayı başardı.

Ammouta'nın Wydad Casablanca performansı

Hussein Ammouta yönetiminde Wydad Casablanca,  bu sezon ligde 8, Afrika Şampiyonlar Ligi'nde 2 maça çıktı. Ligde 5 galibiyet 3 beraberlik alan Casablanca takımı Şampiyonlar Ligi'nde 1 kez kazandı 1 kez kaybetti. Afrika Süper Kupa finalinde ise Renaissance de Berkane takamına 2-0 yenilen Wydad Casablanca, kupayı kendi müzesine götürme şansını yitirdi.

Senin için hazırladığımız haberler