Ali Koç eleştirmişti! Seminer Riva’da Tolga Özkalfa Londra’da

28.11.2023 - 11:57 | Son Güncellenme: 28.11.2023 - 12:02

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sert eleştirilerde bulunduğu MHK Başkan Vekili, PMİK üyesi, VAR ve 5. Bölge sorumlusu, mesleki bir işi için Londra’ya gitti.

Ali Koç eleştirmişti! Seminer Riva’da Tolga Özkalfa Londra’da

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 5 Kasım Pazar günü yapılan kulübün Yüksek Divan Kurulu toplantısında Merkez Hakemn Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu başta olmak üzere MHK ve hakem camiasına sert eleştirilerde bulunmuştu. Koç’un hedef aldığı isimlerden biri de MHK Başkan Vekili, PMİK üyesi, VAR ve 5. Bölge sorumlusu Tolga Özkalfa olmuştu.  

Ali Koç yaptığı konuşmada Özkalfa için "Şu anda VAR koordinatörü Tolga Özkalfa maaşlı profesyonel olmasına rağmen aynı zamanda diş hekimi. İşlerinden dolayı 5 hakem seminerinin 3'üne katılamıyor” demişti.

“MHK Kasım ayı eğitim çalışmaları gerçekleştirildi”

Bu konuşmanın henüz dumanı tüterken ve MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun Ali Koç’u mahkemeye vermesi nedeniyle MHK ile Fenerbahçe Kulübü arasında ipler iyice gerilmişken milli arada düzenlenen hakem seminerinde Başkan Vekili ve VAR sorumlusu Tolga Özkalfa, seminerin ilk iki günü olan 21-22 Kasım günleri hakem eğitimlerinde yer alırken sonraki iki gün Ali Koç’un konuşmasını doğrularcasına yine mesleki bir işi için Londra’daydı. TFF ise 25 Kasım günü internet sitesinden yayınladığı “MHK Kasım ayı eğitim çalışmaları gerçekleştirildi” haberinde şu cümlelere de yer verdi. 

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Arat'ın direktörü Aybaba
Habere Git

“24-25 Kasım tarihlerinde MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu ve VAR Koordinatörü Tolga Özkalfa koordinasyonuyla; VAR Danışmanımız Pawel Gil, TFF Riva tesislerinde Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig maçlarını izledikten sonra, VAR/AVAR'a atanan hakemler ile maçların analizi yapılarak, UEFA standartlarında VAR geri bildirimlerinin sağlanması amaçlanmaktadır.” 

Tolga Özkalfa, Londra’ya gitti

Ancak bu haberde adı geçen Tolga Özkalfa, kendi sorumluluğunda olan VAR çalışmalarında ve Kadın hakem seminerinde yer almadı ve Riva’dan seminerin ilk iki günü sonunda ayrılarak mesleki çalışmaları için Londra’ya gitti. 

Bunun yanında hakem atamalarını yapan Profesyonel Müsabaka İcra Kurulu (PMİK) üyesi de olan Özkalfa, Londra’dayken PMİK’in diğer iki üyesinin yaptığı geç atamalar sonucunda seminer sonrası yaşadıkları şehirlere dönen bazı VAR hakemleri, kendilerine uçaktayken görev tebligatı gelmesi nedeniyle hava limanından tekrar başka bir uçakla İstanbul’a geri dönmek durumunda kaldılar.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de yeni hedef Corentin Tolisso!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler