Semih Kılıçsoy'un menajerinden iddialara yanıt! A Milli Takım...

25.03.2024 - 16:11 | Son Güncellenme: 25.03.2024 - 16:32

Beşiktaş'ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy'un avukatı ve menajeri Murat Teber, 18 yaşındaki futbolcunun A Milli Takım kadrosundan çıkaralarak Ümiit Milli Takıma gönderilmesiyle ilgili iddialara yanıt verdi.

Semih Kılıçsoy'un menajerinden iddialara yanıt! A Milli Takım...

AJANSSPOR - HABER

Bu sezon Beşiktaş formasıyla gösteridiği performansla dikkatleri çeken Semih Kılıçsoy, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella tarafından Macaristan ve Avusturya ile oynanacak hazırlık maçlarının aday kadrosuna çağrılmıştı. 18 yaşındaki futbolcu daha sonra Ahmetcan Kaplan ile birlikte A Milli Takım kadrosundan çıkarılarak Ümit Milli Takıma gönderilmişti.

 

Menajerlerin etkisi var iddiası ortaya atılmıştı

Beşiktaş camiası futbolcularının önce A Milli Takım kadrosuna davet edildikten sonra Ümit Milli Takım'a gönderilmesine büyük tepki göstermiş, Montella'nın bu kararıyla ilgili özellikle sosyal medyada menajerlerin etkisinin olduğu ileri sürülmüştü.

Semih'in menajerinden iddialara yanıt

Semih Kılıçsoy'un avukatı ve menajeri Murat Teber, ortayan atılan iddialarla ilgili açıklama yaptı. Teber'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Yaşanan süreçte özellikle sosyal medya üzerinden oyuncu-milli takım yetkililer-menajer ilişkisi ile ilgili gerçekdışı yorum ve değerlendirmelerin yapıldığını üzülerek izliyoruz. Temsilcisi okuduğumuz oyuncumuza bu yönde herhangi telkin veya yönlendirme olmamıştır. Milli Takımlar hepimizin milli takımı olup, bu tür asılsız ifade ve yakıştırmalar Milli Takımımıza ve yöneticilerine haksız bir şekilde zarar vermekte olup, menajer ilişkisi ile ilgili tüm yorum ve değerlendirmelere itibar edilmemesi önemlidir. Milli Takımlarımızı ve evlatlarımız keyifle izleyelim, onlara başarılar dileyelim.” 

Ümit Milli Takım'da da golünü attı

A Milli Takım kadrosundan çıkarılarak Ümit Milli Takıma gönderilen Semih Kılıçsoy, Ay - Yıldızlıların Gürcistan'ı 2-1 yendiği özel maçta 16. dakikada ilk golü kaydeden isim oldu.

Gürcistan'ı 2-1 mağlup eden Ümit Milli Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde salı günü İtalya deplasmanına çıkacak.

Montella: "Hayatımda hiçbir zaman forma rengine göre karar almadım"

A Milli Futbol Takımı'nın İtalyan çalıştırıcısı Vincenzo Montella, Semih Kılıçsoy kararıyla ilgili olarak, "Herkesin gönlü rahat olsun. Ben hayatımda hiçbir zaman politik veya forma rengine göre karar almadım. Kararlarımı belli sebeplerden almam. Takıma, oyuna hangi oyuncu daha uygun ona göre seçerim. Benim gözümde sadece kırmızı beyaz var. Semih'i ben çok seviyorum. Çok da beğendiğim bir futbolcu, bunun için de çağırdım. Uluslararası seviyede çok az deneyime sahip. Biz yöneticiler olarak, hocalar olarak her futbolcunun bir yolculuğu vardı. Onların gelişimlerine refakat etmek zorundayız. Benim amacım Semih'i A Milli Takım kadrosuna çağırırken ona 18 yaşında A Milli Takım kokusunu hissettirmek istedim. Benim mesajım şu: Biz buradayız ve senin çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Ümit Milli ile de çok fazla oynadığını hatırlamıyorum. İtalya ve diğer maçları vardı. Ve uluslararası deneyimleri olmadığı için o maçlara göndermek istedim ki gelişimini desteklemek istedim. Oradaki iki maçta 90 dakika oynaması çok önemliydi. Bizimle gelseydi belki 5 dakika belki 10 dakika oynayacaktı. Ve biz ona çok fazla değer veriyoruz. Belki iki ay sonra bu seviyelerde hazır olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Avrupa kulüpleri peşinde

Siyah beyazlı formayla gösterdiği performansın ardından birçok Avrupa takımının takip altına aldığı ve maçlarına scout gönderdiği 18 yaşındaki golcü futbolcu, bu sezon Beşiktaş formasıyla 27 maçta sahaya çıkarken 10 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. 

Senin için hazırladığımız haberler