Seçim Demirel, Sivasspor-Galatasaray maçında iptal edilen golü yorumladı

29.12.2022 - 21:53 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 22:27

Sivasspor-Galatasaray maçında Ulvestad'ın ağlara gönderdiği gol iptal edildi. FIFA kokartlı hakem Seçim Demirel ise Erkan Özdamar'ın kararını yorumladı.

Seçim Demirel, Sivasspor-Galatasaray maçında iptal edilen golü yorumladı

AJANSSPOR - HABER

Sivasspor - Galatasaray karşılaşmasına 49. dakikada Sivasspor'un, Fredrik Ulvestad'la bulduğu gol damga vurdu. Kırmızı-Beyazlılar, Ulvestad'ın golüyle beraberliği yakalasa da gol VAR kararı sonrasında gol iptal edildi. Ancak sebebi futbolseverler tarafından tam anlaşılamadı. Erkan Özdamar'ın kararıyla ilgili FIFA Kokartlı Eski Kadın Süper Lig Yardımcı Hakemi Seçim Demirel paylaşımda bulundu.

Heyecan dolu geçen maçın ikinci yarısındaki pozisyon güne damga vurdu. Yiğidolar, 49'da Fredrik Ulvestad'ın golüyle beraberliği yakaladı ancak VAR mücadelenin hakemi Erkan Özdamar'ı uyardı. Özdamar pozisyonu uzun süre inceledikten sonra golü iptal etti.

Özdamar'ın kararı damga vurdu

Bu pozisyon sonrasında golün neden iptal edildiği tartışılırken, Özdamar'ın bu kararı ofsayt olarak yorumlandı. Özdamar'ın aynı zamanda Ulvestad'ın tabanıyla yaptığı gol vuruşunu tehlikeli hareket olarak nitelendirmiş olabileceği de öngörüldü.

Karşılaşma sonrası Kadın FIFA Yardımcı hakemlerimizden Seçim Demirel, Erkan Özdamar'ın kararına katılmadı. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Demirel, şu ifadeleri kullandı:

Seçim Demirel: "Defalarca izledim"

"Sivassporun iptal edilen golünde VAR ofsayt tespit edip hakeme bildirdi Hakem yorum gerektiren bir pozisyon olduğu için izledi ve ofsaytta olan 8 forma nolu Robin Yalçın’ın Nelsson’u etkilediğine karar verdi. Defalarca izledim ama bir etkileme göremiyorum."

Rıza Çalımbay: "Biri bize açıklasın"

Öte yandan DG Sivasspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay, maçın ardından maçın hakemi Erkan Özdamar’a büyük tepki göstererek, “Ben bizim golün neden iptal edildiğini çözemiyorum. Rica ediyorum bunu biri bize açıklasın. Neden iptal olduğunu biz anlamadık, çözemedik” dedi.

Seçim Demirel hakkında

Seçim Demirel, Süper Lig'in yardımcı hakem kadrosundaki tek kadın hakemiydi ama 9 yıl boyunca büyüklerin maçlarında görev alamadan kariyerini bitirdi.

Senin için hazırladığımız haberler