Sebastian Vettel'den Mick Schumacher açıklaması | Formula 1 Haberleri

22.11.2022 - 16:57 | Son Güncellenme: 22.11.2022 - 17:05

Formula 1'de 4 kez dünya şampiyonu olan Sebastian Vettel, efsane pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher'in Haas'tan ayrılığı hakkında konuştu.

 Sebastian Vettel'den Mick Schumacher açıklaması | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de 301. kez piste çıkan ve geçtiğimiz hafta sonu Abu Dabi'de kariyerine nokta koyan 4 kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel, Haas ile yollarını ayıran Mick Schumacher hakkında konuştu.

"Mick için acı verici bir durum"

Mick Schumacher'in arkadaşı ve destekçisi Vettel, Haas'ın kararına şaşırdığını ve Alman pilotun F1'de kalmayı hak ettiğini söyledi. Motorsport Almanya'ya konuşan Vettel, "Elbette bu Mick için acı verici bir durum, onun için üzgünüm. Bence Haas'taki takım yönetimi bazen... Bir şey söylemek istemiyorum ama bazen anlaşılması zor olabiliyor. Bence Mick F1'de olmayı kesinlikle hak ediyor."

"Birkaç hata yapmış olabilir"

Schumacher'in Formula 1'e geri döneceğinden emin olduğunu söyleyen Vettel "Bu sezon onun için kesinlikle kolay geçmedi. Birkaç hata yapmış olabilir ama takımın da masum olduğunu düşünmüyorum, en azından dışarıdan bakıldığında. Sanırım çok yakında yeni görevine ve gelecek planlarına odaklanacak. Bir şans elde edebilmesini umuyorum çünkü potansiyeli var." dedi.

İlgini Çekebilir
Şampiyon sezona zaferle veda etti
Habere Git

Ne olmuştu?

F3 ve F2 şampiyonluklarının ardından 2021 sezonunda Haas ile spora giriş yapan Schumacher, ikinci sezonuna iyi başlayamamış, özellikle Suudi Arabistan ve Monako'daki büyük kazaları nedeniyle takımın eleştirilerini üstüne çekmişti.

Monako'daki kazanın ardından performansını arttıran Schumacher, sezonun ikinci yarısında tempo anlamında takım arkadaşını geride bırakmayı başarmasına rağmen koltuğunu koruyamadı ve gelecek sezon için koltuğunu Nico Hulkenberg'e kaptırdı.

Senin için hazırladığımız haberler