Formula 1 Haberleri | Sebastian Vettel, Red Bull'a geri mi dönüyor! Açıkladı

29.04.2022 - 19:09 | Son Güncellenme: 29.04.2022 - 19:23

Formula 1'de Red Bull takımıyla dört dünya şampiyonluğu bulunan Sebastian Vettel, eski takımına geri mi dönecek? Alman pilot, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu

Formula 1 Haberleri | Sebastian Vettel, Red Bull'a geri mi dönüyor! Açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Red Bull'un genç sürücü programında yetişen isimlerden birisi olan Vettel, 2010-13 yılları arasında Avusturyalı ekiple arka arkaya dört şampiyonluk kazanmıştı.

Vettel, 2014 sezonunun ardından Ferrari'den gelen teklifi kabul etti ve İtalyan ekibe geçti. Fakat burada geçirdiği altı yılda tek bir şampiyonluk bile kazanamadı ve geçen yılın başında Aston Martin'e geçti. Ancak Vettel'in  geleceğiyle ilgili spekülasyonlar devam ediyor. Bunlar arasında Red Bull'a hatta AlphaTauri'ye geçebileceği bile yer alıyor.

"Her şeyi zaman gösterecek"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vettel "Geleceğimle ilgili neler olacağını zaman gösterecek. Şu anda sadece karşı karşıya olduğum zorluğa odaklandım. Bu zorlukları bir günde aşamayacağız, her şey bir ay içerisinde düzelmeyecek. Bu zorluğu aşmak için bir yol seçeceğiz ve bu önümüzdeki üç ila dört yılı belirleyecek. Bu yüzden buna odaklanıyorum. Şu anda takım büyüyor, burada gelecek için umut verici olan pek çok şey var. Fakat dediğim gibi her şeyi zaman gösterecek. Geleceğin ne kadar umut verici olduğu ve tüm bunların ne kadar yakın göründüğü konusunda bakacağım şeyler olacak." dedi.

"Yaşlı bir pilot değilim"

 

Daha uzun süre Formula 1'de kalmak istediğini dile getiren Vettel "Şu anda bir pilot olarak yaşlı değilim, fiziksel olarak önümde yarış pilotu olarak geçirebileceğim yıllar var. Bu açıdan hiç sorunum yok. Fakat nihai amacım kazanmak, şu anda uzak olduğumuz podyumlar ve zaferler için savaşmak. Yine de şu anda bunun çok uzağındayız." dedi.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de sezona kötü başlayan Mercedes'ten itiraf: Büyük sorun var
Habere Git

Sebastian Vettel'in performansı

Kariyerinde toplam 281 yarışa katılan Sebastian Vettel, 53 yarış birinciliği elde etti. Alman pilot bu yarışlarda 122 podyuma çıkma başarısı gösterirken, 57 kez de pol pozisyonu kazandı. Vettel, son galibiyetini 2019 Singapur Grand Prix'sinde almıştı.

 

Senin için hazırladığımız haberler