Sebastian Vettel, F1'e Geri Dönüyor | Formula 1 Haberleri

01.06.2023 - 22:20 | Son Güncellenme: 01.06.2023 - 22:37

Geçtiğimiz yıl Formula 1 de son kez boy gösteren Sebastian Vettel, gelecek yıl F1 yönetiminde "Sürdürülebilirlik Direktörü" olarak görev alabilir. İşte detaylar

Sebastian Vettel, F1'e Geri Dönüyor | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Aston Martin'de 2 yıl geçirdikten sonra 2022 sezonunun sonunda Formula 1'den emekli olan Sebastian Vettel, gelecek yıl geri dönebilir.

Domenicali'den Vettel'e teklif

Geçtiğimiz hafta koşulan Monako GP'si esnasında padokta görüntülenen Sebastian Vettel, F1 CEO'su Stefano Domenicali ile görüştü. Motorsport İtalya'nın haberine göre Domenicali tarafından Vettel'e "Formula 1 Sürdürülebilirlik Direktörü" görevi teklif edildiği iddia edildi.

İşte Vettel'e sunulan teklifin perde arkası

Son yıllarda "2030'a kadar karbon nötr olabilmek" gibi büyük bir hedefin peşinden koşan F1, hedef doğrultusunda daha büyük adımlar atmayı da planlıyor; son yıllarda çevre konusunda birçok çalışma düzenleyen Vettel'in bu rol için biçilmiş kaftan olduğu söylenebilir.

Doğası gereği "çevre düşmanı" bir spor olan F1, bu konuda ne devletlerden, ne de sivil toplum örgütlerinden baskı görmek istemiyor, dolayısıyla atılacak adımların başına Vettel'i getirmek hem projelerin geleceği açısından, hem de imaj açısından faydalı olacaktır.

Vettel'in bu teklife nasıl bir yanıt vereceği henüz belirsiz.

İlgini Çekebilir
Verstappen, Monako'da prensliğini ilan etti!
Habere Git

Sebastian Vettel'in Formula 1 kariyeri

Red Bull takımıyla 2010-2013 yıllarında üst üste 4 dünya şampiyonluğu yaşayan Vettel, kariyerinde 53 grand prix ve 57 "pole" pozisyonu kazandı, 122 kez de podyuma çıkma başarısı gösterdi.

Tecrübeli sürücü, 53 grand prix zaferiyle Lewis Hamilton (103) ve Michael Schumacher'in (91) ardından en çok yarış kazanan sürücüler listesinde üçüncü sırada yer alıyor.

Formula 1'de sırdaki durak İspanya GP

Öte yandan Formula 1 padoğu, 2023 sezonunun 7. yarışı için Barselona'daki Montmelo Pisti'ne geliyor.

66 turluk Formula 1 İspanya GP, 4 Haziran Pazar günü Barcelona kentinde düzenlenecek. Yarış, Türkiye saati ile 16.00'da başlayacak. S Sport 2 ve S Sport Plus uygulamasından canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler