Sebastian Vettel: “F1’in gelirinin bir kısmı pek temiz değil”

05.11.2021 - 10:50 | Son Güncellenme: 06.11.2021 - 11:53

Formula 1 pilotu Sebastian Vettel, takvimde yer alan belirli ülkelerden Formula 1’e gelen paranın ‘pek temiz olmadığını’ söyledi.

Sebastian Vettel: “F1’in gelirinin bir kısmı pek temiz değil”

Formula 1 Dünya Şampiyonası tarihinde ilk kez 21 Kasım'da Katar ve 5 Aralık'ta Suudi Arabistan'da yapılacak. Organizasyonun bu iki ülkede düzenlenecek olması ise başta insan hakları sorunları olmak üzere bir çok eleştirilere neden oldu.

Aston Martin'in Alman pilotu Vettel, finansal durumları anlamasına rağmen, spora kazandırılan paranın ‘temiz’ olmadığını düşünüyor ve gelecekte etik konuların daha büyük bir faktör olmasını istiyor.

"Belki de bu para çok da temiz değil"

New York Times’a konuşan Vettel, “Ziyaret ettiğimiz birçok ülke ve spora giren çokça para var. Belki de bu para çok da temiz değil. Açıkçası bu konuda detaya girmek zor. Bazı ülkeler, bu konuda diğerlerinden daha iyi durumda. Bir şekilde, bazı yerlere gitmemiz yanlış. Çünkü belli bir etiğe sahipseniz, hayır demelisiniz. Ancak açıkçası, finansal olarak, bir iş olarak Formula 1’in oralara gitmesi için büyük bir teşvik olduğunu görebiliyorum.” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler