Schumacher'in efsane Formula 1 aracı, 80 yaşındaki adamın garajından çıktı

07.10.2024 - 16:06 | Son Güncellenme: 07.10.2024 - 16:12

Michael Schumacher'in 1997 yılında kullandığı F1 aracını 80 yaşındaki bir Ferrari sevdalısı satın aldı. 80 yaşındaki Zech, aracı nasıl aldığını da anlattı. İşte detaylar...

Schumacher'in efsane Formula 1 aracı, 80 yaşındaki adamın garajından çıktı

AJANSSPOR - HABER

2013 yılında Fransız Alpleri'nde kayak yaparken kaza geçiren ve yaklaşık 10 yıldır komada olan F1 efsanesi Michael Schumacher'in 1997 Formula 1 sezonunda kullandığı ikonik Ferrari otomobilini 80 yaşında bir otomobil sevdalısı kullanıyor.

"Asıl amacım, Schumacher'le yaşadığımız günlere yakın olmak"

Hollanda'da gerçekleşen bir etkinlikte ünlü Ferrari'yi kullandıktan sonra konuşan otomobil tutkunu Zech, Autosport'a açıklamalar yaptı. Zech açıklamasında, “En çok sevdiğim şey bu otomobili insanlara tekrar gösterebilmek. Asıl amacım bu deneyimi Schumacher'le yaşadığımız günlere mümkün olduğunca yakın kılmak.” ifadelerini kullandı.

"1997 model bir Schumacher F1 arabası olduğunu bildirdi"

''Avrupa'da sahibi ölmüş olan bir Ferrari koleksiyonu olduğunu biliyordu. Tüm bu arabalar açık artırma için Sotheby's'e gidecekti. Aralarında bir Michael Schumacher F1 arabası olduğunu hatırlıyordu, ancak ben 'Bir Michael Schumacher F1 arabası mı? Onu alamam çünkü çok pahalı' dedim'' diyen Zech, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bilgi toplayacak, arabanın satılabilir olup olmadığını ve maliyetinin ne olabileceğini kontrol edecekti. Dört hafta sonra beni tekrar aradı, arabanın gerçekten de 1997 model bir Schumacher F1 arabası olduğunu bildirdi ve benim için bir anlaşma ayarlayabileceğini söyledi.''

"Schumacher'in arabası garajımdaydı"

Zech son olarak, “Arabanın fiyatını ve bana bir resim gönderip gönderemeyeceğini sordum. O fotoğrafa dayanarak, yani arabayı gerçek hayatta görmeden satın aldım. Üç gün sonra Schumacher'in arabası garajımdaydı. Her şey böyle gelişti.” sözlerini sarf etti.

Senin için hazırladığımız haberler