Schumacher: "Geleceğim yaz arasında belli olacak"

11.08.2021 - 18:27 | Son Güncellenme: 11.08.2021 - 18:41

Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher, geleceğine Ferrari ile yaptığı görüşmelerin ardından yaz tatilinde karar verileceğini açıkladı

Schumacher: "Geleceğim yaz arasında belli olacak"

AJANSSPOR - HABER

Mick Schumacher, Formula 2'de yaşadığı şampiyonluğun ardından bu yıl Ferrari'nin desteğiyle beraber Haas'a katıldı. Alman pilot, Ferrari'nin genç sürücü akademisinde yer alıyor ve yarışacağı takımları temelde Ferrari belirliyor.

Haas bu yıl şimdiye kadar puan alamayan tek takım oldu ve Alman pilotun hem takımla hem de Nikita Mazepin'le sorun yaşadığı iddiaları var.

Motorsport'un haberine göre Schumacher'in Haas'tan ayrılıp Alfa Romeo'ya geçeceği konuşulurken, Alman pilot geleceğinin yaz arasında netleşeceğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Schumacher, şu ifadeleri kullandı:

"Görüşmeler temelde yaz arasında başlayacak. Ferrari ile sürekli iletişim halindeyiz ama gelecekte ne olacağını henüz düşünmedim. Yaz arasında her şeyi tartışıp, hangi yöne hareket edeceğimize karar vereceğiz."

Alman pilot, Formula 1'e yaptığı başlangıçta ve şimdiye kadar gördüklerinden memnun olduğunu da ekledi.

"Hamilton ve Vettel ile olmaktan ötürü çok mutluyum"

"Bu yıl Formula 1'de iyi karşılandım. Daha önce Hamilton ve Vettel'i biliyordum ama onlarla aynı gridi paylaşıyor olmaktan ötürü çok mutluyum. Umarım gelecekte onlarla savaşma fırsatım olur. Takımdaki herkes beni rahatlatmak için çok çalıştı, herkes beni destekledi ve tavsiyelerde bulundu. Haas F1 için yarıştığım için çok mutluyum ve şimdiye kadar çok şey öğrendim. Önümüzde, hâlâ sezonun ikinci kısmı var. Bu yüzden, öğrenme sürecine devam edeceğim ve ilerlemeye çalışacağım."

Schumacher şimdiye kadar takım arkadaşı Mazepin'e karşı hem sıralama turları hem de yarışta büyük üstünlük kurdu.

Mick Schumacher'in kariyeri

Formula 1'de Haas F1 Takımı için yarışan ve aynı zamanda Ferrari Sürücü Akademisi'nin bir üyesi olan Alman yarış pilotu 1 Mick Schumacher, kariyerine 2008 yılında karting ile başladı.  2018 yılında Formula 3 Avrupa Şampiyonası'nı kazandıktan sonra, Schumacher 2019'da Formula 2'ye yükseldi. Geçen sezon ise 2020 FIA Formula 2 Şampiyonası'nı kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler