Schumacher, Fransız basınına konuştu! Formula 1'e geri dönebilir

16.07.2024 - 12:16 | Son Güncellenme: 16.07.2024 - 12:45

Efsane pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher, Fransız haber ajansı AFP'ye verdiği bir röportajda spora geri dönmek için elinden geleni yaptığını söyledi.

Schumacher, Fransız basınına konuştu! Formula 1'e geri dönebilir

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Kariyerinde 7 Formula 1 dünya şampiyonluğu bulunan dünyaca ünlü sürücü Michael Schumacher'ın oğlu Mick Schumacher, iki yıl ara verdiği F1 pistlerine geri dönmeye hazırlanıyor.

Mick Schumacher'den flaş açıklamalar

Formula 1'de 2021-2022 sezonlarında Haas takımıyla yarışlara çıkmasına rağmen yerini kaptıran ve bu sezonu Mercedes takımının yedek pilotu olarak geçiren 24 yaşındaki Mick, Fransız basınına flaş açıklamalarda bulundu.

"Şu anda Formula 1 benim için ulaşılabilir durumda görünüyor"

Fransız basınından AFP'ye açıklamalarda bulunan Mick Schumacher,  "Gerçekten zor oldu. Hayatınız boyunca hayalini kurduğunuz şeye ulaşıp sonra ayrıldığınızda, bununla yaşamak kolay olmuyor. Birbiri ardına gelen hayal kırıklıkları en zor kısmı oldu. Şu anda Formula 1 benim için ulaşılabilir durumda görünüyor fakat dengede kalmalı ve kendime aşırı güvenmediğimden emin olmalıyım." dedi.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de Lewis Hamilton rüzgarı! 104 oldu...
Habere Git

"Çok aceleci davranıp da pişman olmak istemiyorum"

Kendisini geliştirmeye devam ettiğini dile getiren Schumacher, "Zorlamaya devam etmeliyim ve işler yolunda gitmezse bir B planım olduğundan emin olmalıyım. Fakat şu an henüz o noktada değiliz çünkü Formula 1'deki şansım şu ana kadar oldukça iyi görünüyor. Fakat çok aceleci davranıp da pişman olmak istemiyorum." dedi.

"Bence kapıların açılma ihtimali var"

2025'te F1'e dönüp dönmeyeceği sorusuna Schumacher, "Planım her zaman Formula 1'di fakat önüme ne gibi fırsatlar çıkacağını görmeye çalışıyoruz. Bence kapıların açılma ihtimali var ama tabii ki bu biraz korkutucu bir dönem çünkü bekliyorsunuz ve bunu yaparken bazı kapılar kapanabilir. Yani ne yapmak istediğinizi bilmeniz gerekiyor. Fakat Formula 1 için ne kadar sürerse sürsün beklemeye karar verdim." dedi.

Mick Schumacher'in F1 kariyeri

Alman sürücü, F1 kariyerinde çıktığı 43 yarışta 12 puan toplayabilmişti.

Michael Schumacher, hala özel bakıma muhtaç yaşıyor

Öte yandan efsane pilot Michael Schumacher ise, 2013'te Fransız Alpleri'nde kayak yaparken kaza geçirmişti. Kazada beyninde büyük hasara yol açan bir darbe almış ve o zamandan bu yana özel bakıma muhtaç yaşıyor.

Senin için hazırladığımız haberler